Wethouder Parbhudayal met de heupairbag Wolk.
Wethouder Parbhudayal met de heupairbag Wolk. (Foto: Martijn Beekman)

Hagenaars kunnen in Beeld en Geluid gratis slimme hulpmiddelen uitproberen

Er komen steeds meer slimme hulpmiddelen waardoor het mogelijk is om langer thuis te blijven wonen. Tijdens het evenement ‘Zorgtechnologie voor thuis’ op vrijdag 25 november in Beeld en Geluid Den Haag kunnen Hagenaars en zorgprofessionals ze gratis uitproberen.

Op de markt kunnen bezoekers zelf ontdekken wat zorgtechnologie betekent, allerlei slimme hulpmiddelen voor in huis uitproberen en ontdekken welke middelen geleend kunnen worden. Bij zorgtechnologie voor thuis kan men denken aan een kleine zorgrobot om eenzaamheid te voorkomen, of een heupairbag die zorgt voor een zachte landing bij een val. Of een app die mantelzorgers meteen waarschuwt als er een verandering is te zien in het dagelijkse energieverbruik, bijvoorbeeld omdat de lichten ’s nachts nog aanstaan of omdat er in de ochtend geen koffie wordt gezet.

Er is keuze uit meer dan 20 vernieuwende zorgoplossingen, live demonstraties en workshops voor (zorg)medewerkers. 

Medewerkers van de gemeente Den Haag, zorgaanbieders, ondernemers en kennis- en onderwijsinstellingen zijn vrijdag 25 november aanwezig om mee in gesprek te gaan. ‘Ontmoet en ontdek! Zorgtechnologie voor Thuis' wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente, de Haagse Hogeschool, Centrum voor Innovatief Vakmanschap, zorgspecialist Tzorg en werkgeversvereniging ZWconnect.

Programma

Gratis koffie en thee. Tot 14.00 uur zijn er ook gratis broodjes voor bezoekers. 13.00 - 16.00 uur: Ontdek welke hulpmiddelen en uitleenmogelijkheden er zijn en ga in gesprek in de huiskamer met mensen die al gebruikmaken van zorgtechnologie. 13.15 - 13.45 uur: Opening met onder andere wethouder Kavita Parbhudayal. 14.00 - 15.00 uur: Sessie: Financiering en bekostiging. 15.15 – 16.15 uur: Sessie: inzet van technologie binnen de Wmo nu en straks. Van 10.45 – 12.45 uur is het Burgerberaad (besloten). In kleine groepjes praten over zorg voor als we ouder zijn. Wilt u meedoen? Geef u op via info@technologievoorthuis.nl of bel op werkdagen: tel. 070-3816810. De ruimte is beperkt.

Maak kans op een gratis robotstofzuiger! Vanaf 14.00 uur draait het Rad van Fortuin onder leiding van Johan Overdevest, producent en presentator bekend van onder andere Omroep West.

Het evenement ‘Ontmoet en ontdek! Zorgtechnologie voor Thuis' in Beeld en Geluid is gratis toegankelijk van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden vooraf is wel verplicht. Dat kan via www.technologievoorthuis.nl. Of door te bellen naar tel. 070-3816810. Het evenement is vanaf 13.00 uur ook live online te volgen op technologievoorthuis.nl.