De prijsuitreiking.
De prijsuitreiking. (Foto: pr)

Weco, BeeSage en Reprex winnen achtste Haagse Vernieuwers challenge

De winnaars van de achtste editie van de Haagse Vernieuwers challenge zijn bekend. Weco, BeeSage en Reprex ontvingen respectievelijk de startup prijs (€ 25.000), de pre-startup prijs (€10.000) en de publieksprijs (€ 5.000). De prijzen werden uitgereikt tijdens ImpactFest.

Deze challenge van ImpactCity, een initiatief van de gemeente Den Haag, stimuleert startups, scale-ups en studenten om met innovatieve ideeën te komen. Met het geldbedrag kunnen zij hun innovatieve idee verder uitbouwen.

De jaarlijkse Haagse Vernieuwers challenge daagt startups en scale-ups uit om maatschappelijke vraagstukken rondom duurzaamheid, energie, klimaat, voedsel en veiligheid op te lossen. Winnaars in voorgaande edities waren: Naïf Care, Seepje en North Sea Farmers.

En dit jaar kwamen dus Weco, BeeSage en Reprex als winnaars uit de bus. Weco ontwikkelt oplossingen om elektriciteit te produceren met golven in de oceaan. BeeSage zorgt ervoor dat Den Haag de eerste stad wordt ter wereld met volledig verbonden stedelijke bijenstallen en Reprex maakt big data betrouwbaar en controleerbaar.

De finale was dit jaar onderdeel van de feestelijke opening van de grootste impact meetup in Europa: ImpactFest. Hier komen jaarlijks honderden startups, NGO’s, overheden, investeerders en het zakenleven die net als de winnaars werken aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen. De winnaars kregen op het hoofdpodium hun prijs overhandigd. Juryleden van Rabobank, DOEN Participaties, Euclid Network en UNIIQ beoordeelden de plannen en pitches en kozen na een spannende pitchronde de winnaars van 2022:

Suzanne Wisse-Huiskes (Executive Director van Euclid Network) is als partner van ImpactCity betrokken als jurylid bij de jaarlijkse challege. "De Haagse Vernieuwers challenge is een concreet voorbeeld van de manier waarop Den Haag ambitieuze ondernemers een steun in de rug biedt met toegang tot kapitaal en kennis, zodat zij kunnen werken aan hun innovaties voor een betere wereld.”