Peter van der Plas zingt nu een kleine vier jaar en heeft al een aantal goed ontvangen singles op naam staan.
Peter van der Plas zingt nu een kleine vier jaar en heeft al een aantal goed ontvangen singles op naam staan. (Foto: pr)

Haagse volkszanger lanceert feestknaller

De Haagse zanger Peter van der Plas heeft een nieuw nummer: ‘De kroeg is open’.  Vrijdag 18 november zong hij de feestknaller voor het eerst in Den Haag, in Cafe de Lammuh Ooievaar. Een week eerder schalde de meedeiner al door Ton's Muziek en Eetcafé in Rijswijk.

Van der Plas zingt nu een kleine vier jaar en heeft al een aantal goed ontvangen singles op naam staan waaronder 'Señorita' en 'Los en Vrij'. Normaal gesproken neemt Van der Plas contact op met Peter van Kesteren als hij een nieuwe single wil opnemen. Hij komt daar vaak met lege handen en gaat uiteindelijk weg met een productie die van A tot Z door Van Kesteren vervaardigd is. Dit keer liep het iets anders. Van der Plas had namelijk zelf al een tekst bedacht én geschreven. 

'Op mijn telefoon had ik al een melodie voorgezongen'

"Op mijn telefoon had ik al een melodie voorgezongen en deze demo naar de Leico Studio van Peter gestuurd. Hij heeft vervolgens alle registers opengetrokken en een muziekband gemaakt die heel verrassend in de lijn van Nico Haak's ‘Foxy Foxtrot' ligt", vertelt de zanger.

Bijzonder

Met de toevoeging van de gipsy gitaar en de accordeon is de feestknaller met de titel "De kroeg is open” ontstaan. "Vanwege deze ingrediënten mag het nummer bijzonder genoemd kan worden", vindt Van der Plas. "Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee."

 'De kroeg is open' is te downloacen via de bekende streamingdiensten als Spotify, YouTube en iTunes.