Doe mee met de Actie Schone Buurt

De actie schone buurt start op zaterdag 19 maart, Landelijke Opschoondag, en duurt tot en met 25 maart. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen tijdens deze dagen de handen uit de mouwen steken en het 

zwerfafval in hun buurt opruimen. Wie grote plannen heeft, kan een afvalknijper, vuilniszak en handschoenen ophalen bij één van de uitleenpunten in de stad. Kijk voor alle uitleenpunten op Schoondoenwegewoon.nl. Reserveren is niet nodig.

Woningen op plek Megastores

De Megastores moet in fases plaats gaan maken voor duizenden woningen. Dat staat in de visie die het stadsbestuur verleden week over Laakhavens presenteerde. De gemeente heeft zich laten inspireren door de wijk Little C aan de Coolhaven in Rotterdam. Er zouden op de plek van de woonboulevard zo'n 9000 woningen kunnen worden gebouwd. Hiervoor moet de Megastores worden omgebouwd en deels gesloopt. Er komt dan ook 30.000 vierkante meter vrij voor kleinschalige bedrijfsruimte. Tevens is er de wens om een stadspark aan te leggen. Het wijkwinkelcentrum voor dagelijkse boodschappen en de woonwinkels keren in deze plannen wel terug. ''Onze stad groeit. Daarom breiden we onze stad uit. Niet aan de rand van de stad, maar tussen onze drie stations", zegt wethouder Anne Mulder. Hij stelt dat De Laakhavens hierin een belangrijke rol spelen. "Hier komen ongeveer 9.000 woningen, maar ook nieuwe kantoren. Wat ik belangrijk vind, is dat we ook zorgen voor de bijbehorende voorzieningen, zoals nieuwe scholen, winkels, een park, speelplekken en recreatiemogelijkheden. Zo zorgen we dat het fijn wonen blijft.'' De gepresenteerde visie vormt het startpunt voor het ontwikkelproces van Laakhavens.