Strafadvocaat Ausma houdt Preek van de Leek in Kloosterkerk

Strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma verzorgt zondag 20 maart de Preek van de Leek in de Kloosterkerk. Sprekers als de directeur van Mauritshuis, Martine Gosselink, en minister Hugo de Jonge en dirigent Jan Willem de Vriend gingen hem in deze serie voor. 

Willem Jan Ausma heeft een geheel nieuwe visie op de strafadvocatuur. Ausma wil in zijn lekepreek inzoomen op de bijbeltekst ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen'. "Ik wil dieper op de thema's zoals oordelen, vergelding en vergeving. Vele van ons oordelen namelijk veel te gemakkelijk over anderen, zonder de persoon, feiten en omstandigheden te kennen. Als we anderen vanuit welwillendheid of zelfs liefde benaderen, ontstaat er ruimte voor vergeving in plaats van vergelding en is er minder strijd en ergernis of boosheid", aldus Ausma.
In de Preek van de Leek geeft de Kloosterkerk de kansel aan iemand die zijn of haar stem roert in het maatschappelijk debat. Dit levert onverwachte en vaak inspirerende inzichten op.
Susan Blokhuis, bekend als presentator van verschillende tv programma's, zingt in deze dienst met haar achtergrondkoor van drie zangeressen.
De deuren van de Kloosterkerk gaan om 16.30 uur open. De Preek van de Leek start om 17.00 uur en is vrij toegankelijk. De opbrengst van de collectie is bestemd voor de slachtoffers in Oekraïne. De Preek van de Leek is rechtstreeks te volgen of later te bekijken via het youtubekanaal van de Kloosterkerk.