Hennie Kluft is met haar knuffels aanwezig tijdens de Toffe Burendag.
Hennie Kluft is met haar knuffels aanwezig tijdens de Toffe Burendag. (Foto: Liliansfotografie.nl)

Parels van Ypenburg én Leidschenveen laten dit jaar vaker hun talenten zien aan wijkbewoners

De Parels van Ypenburg gaan al vroeg van start dit jaar. Normaal gesproken vindt het evenement pas in oktober plaats. Maar omdat er twee jaar vanwege Covid-19 weinig tot niets mogelijk was, gaan de Parels van Ypenburg (en Leidschenveen) dit jaar hun talenten vaker delen met de andere bewoners van het stadsdeel. Om te beginnen op zaterdag 16 april tijdens Toffe Burendag.

Een Parel is een bewoner van Ypenburg en/of Leidschenveen die een hobby of een passie heeft, of gewoon iets kan wat hij of zij graag met wijkbewoners wil delen. De hobby's kunnen variëren van het bakken van taarten tot het maken van schilderijen. In de ruim tien jaar dat De Parels van Ypenburg bestaan is volgens Alice van den Dool van de Parelwerkgroep wel gebleken dat er volop talent huist in het stadsdeel dat dit jaar haar 20-jarig bestaan viert. Het is niet alleen leuk voor de Parels dat ze kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn, buurtbewoners leren elkaar hierdoor ook beter kennen. Het is gewoon leuk om te weten waar de buurman of buurvrouw zich in zijn of haar vrije tijd mee bezighoudt. Dat hoeft overigens niet per se een talent of passie te zijn, het kan ook gaan om kleinschalige bedrijvigheid. 

De Parels gaan zich niet alleen vaker laten zien, ze breiden ook het werkgebied uit met Leidschenveen. Van oudsher stonden de Parels van Leidschenveen los van de Parels van Ypenburg. De eerst groep stopte er echter een aantal jaren geleden mee. Nu dit jaar het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg 20 jaar bestaat, wil de Parelwerkgroep beide wijken van het stadsdeel tijdens het evenement combineren. “Een super leuke uitdaging”, aldus Alice van den Dool van de Parelwerkgroep. “We hebben na ons 10-jarig bestaan twee coronajaren gehad en we zijn er in de werkgroep aan toe om wat vernieuwing aan te brengen. Leidschenveen is ook een leuke wijk met veel talent. Dat willen we ook graag laten zien."

Toffe Burendag

Het eerste ‘optreden' van de Parels is tijdens de Toffe Burendag op 16 april bij buurthuis de Yp in de wijk de Bras. "We vinden het erg leuk om aan te sluiten bij een evenement van ons voormalig Parel-teamlid Christine Filip”, aldus Patty van de werkgroep.
Op 16 april staan de Parels met een kraam bij de Yp. Twee Parels verkopen er hun eigen producten zoals de kwartetten van Delft van Alice zelf en de knuffels van Hennie Kluft. Daarnaast kunnen bezoekers informatie krijgen over de deelname aan de Parels en zich direct inschrijven voor het evenement op 1 en 2 oktober, als het ‘echte' Parelevenement plaats.
Maar voor het zover is, neemt een aantal Parels ook deel aan het stadmakersfestival op 14 mei in wijkcentrum Piet Vink. Er zullen workshops en exposities zijn van Parels die al vaker mee hebben gedaan aan het Parel-evenement in oktober. Zo geeft fotograaf Sander van der Wel een workshop over fotografie met telefoon of camera, Hanneke Lambeck leert geïnteresseerden hoe je in zachte steen moet werken, Jacqueline Leemkuil verzorgt in 15 minuten een studiekeuzeadvies, Hennie Kluft is er met haar zelf gehaakte knuffels. Verder hangt er werk van Jenny Bezemer aan de muur en zorgt Hildegard Mandos voor de muzikale omlijsting.

Voor het grote Parelevenement op 1 en 2 oktober is men nog op zoek naar nieuwe Parels. Mensen uit de wijk Ypenburg en Leidschenveen die een talent hebben of gewoon iets kunnen dat ze graag met anderen delen, kunnen zich melden. Dat kan via parelpost@hotmail.com. Geef een korte beschrijving van wat je doet. Meer informatie op parelsvanypenburg.nl





graag aandacht voor onderstaand persbericht en foto in de bijlage. Het zou leuk zijn als dit geplaatst kan worden in de Posthoorn met lokaal nieuws over Ypenburg en Leidschenveen. Indien er nadere toelichting nodig is, neem dan contact op met 0637201552, Alice van den Dool, lid werkgroep Parels van Ypenburg.

Hartelijk dank alvast!
Vriendelijke groet,
Alice van den Dool
Namens de Parelwerkgroep

Persbericht van de Parels van Ypenburg