Christine Filip en Katinka uit de Lepelaarstraat
Christine Filip en Katinka uit de Lepelaarstraat (Foto: Yvonne Wolff)

Feestje in Ypenburg voor Toffe Buren

Toffe Buren zijn belangrijk en vaak onzichtbaar. Daarom mogen deze wel eens in het zonnetje gezet worden, vindt Christine Filip, bewoner van Ypenburg. En dus organiseert ze een feestlijke dag voor deze buren. 

Katinka uit de Lepelaarstraat is voor Filip een voorbeeld van een Toffe Buur in Ypenburg. "Ze praat met zoveel warmte over haar straat, dat die straat voor mij gaat leven", vertelt Filip. In de Lepelaarstraat helpen ze elkaar met pakjes aannemen voor elkaar, boodschappen doen, een luisterend oor als je dat nodig hebt, een kopje thee op zijn tijd en soms koken ze voor elkaar als dat nodig is. Katinka vertelt: "We kijken een beetje naar elkaar om." 

En dat is precies waar het project Toffe Buren over gaat, aldus Filip. "Een beetje naar elkaar omkijken. De een doet dit, de ander dat en samen maken we het positieve verschil in de buurt."

Doordat ik de Dik Hooimeijer prijs van ADO Den Haag in de maatschappij gewonnen heb met dit idee, kan jij jouw Toffe Buren nu nomineren als blijk van waardering. Wijkz heeft geholpen met de indiening van het idee en het leveren van extra hulp. Bakker van Maanen zei spontaan ‘Ja' op de vraag of zij iets lekkers wilden maken voor de Toffe Buren op de feestelijke officiële certificaatuitreiking op 16 april a.s. Fonds 1818 en Buren van de Bras hebben ook financieel geholpen om dit evenement voor meer buurtwaardering en meer buurtverbinding mogelijk te maken.
Waarom zijn jouw buren Toffe Buren? Al jouw Toffe Buren mag jij in het zonnetje zetten. Of misschien ben jij zelf zo'n Toffe Buur? #durftevragen om elkaar te nomineren…zodat we samen op 16 april een gezellige dag maken!
Wat krijgen de Toffe Buren?De Toffe Buren krijgen natuurlijk eerst een felicitatie per mail met daarin de gegevens van de buren die ze aangemeld hebben.
Daarnaast krijgt de Toffe Buur ook begin april een uitnodiging voor de feestelijke Toffe-Buren-dag op 16 april a.s. in buurthuis De YP, aan de Oeverwallaan 130 in Den Haag. Op die dag is er de feestelijke uitreiking van de felbegeerde certificaten ‘Toffe Buren 2022', met zoetigheid van dé Toffe Bakker in Ypenburg en Leidschenveen en in de envelop gebundelde aanbiedingen van (lokale) ondernemers. Als de Toffe Buur dat leuk vindt, mag die ook op de foto met het certificaat ‘Toffe Buur 2022' voor eeuwige roem in de media.
De buren mogen zelf met elkaar overleggen of de buren die de aanmelder zijn van de Toffe Buren, ook bij de festiviteiten op 16 april zullen zijn.

Katinka uit de Lepelaarstraat is een echt voorbeeld van een Toffe Buur in Ypenburg. Ze praat met zoveel warmte over haar straat, dat die straat voor mij, Christine Filip, ToffeBurenTovenaar, gaat leven. In de Lepelaarstraat helpen ze elkaar met pakjes aannemen voor elkaar, boodschappen doen, een luisterend oor als je dat nodig hebt, een kopje thee op zijn tijd en soms koken ze voor elkaar als dat nodig is. Katinka zegt: 'We kijken een beetje naar elkaar om'. Dat is precies waar het project Toffe Buren over gaat. Elkaar helpen herinneren dat we dat best kunnen: 'Een beetje naar elkaar omkijken'. De een doet dit, de ander dat en samen maken we het positieve verschil in de buurt. Net zoals Katinka dat doet door met zo'n warm gevoel over haar straat te praten.

Katinka heb ik een MIni-Certificaat Toffe Buur gegeven omdat ik haar een voorbeeld van een Toffe Buur vindt. Iemand die een positief verschil maakt in de straat, de buurt. Het zou zo leuk zijn, als Katinka ook op de ToffeBurenDag op zaterdag 16 april a.s. officieel gehuldigd kan worden als Toffe Buur 2022. Ik hoop dat ze komt... Misschien heb jij net als Katinka een MIni-Certificaat ontvangen? Of heb je deze actie gemist, maar ben je ook een Toffe Buur? Dan ben ook jij van harte welkom op de gezellige ToffeBurenDag op zaterdag 16 april aan de Oeverwallaan 130, Den Haag, bij buurhuis De YP. Er is veel te doen: theaterspektakel van het Haags Theaterhuis, muziek, marktkraampjes met verrassende activiteiten en zelfgemaakte creaties van buurtbewoners. Je kunt het ToffeBurenLied meezingen met de Ypenburgse troubadour Esdor van Elten en als slot kan je meedoen met karaoke bij de Hockey Club Ypenburg. Kijk voor het programma op: www.toffeburen.nl

En speciaal voor Katinka: als dit artikel gepubliceerd wordt, en je jezelf nog niet officieel hebt aangemeld via de website, neem even contact met mij op. Ik zorg er dan gewoon voor dat ook jij een plek op het podium gaat krijgen (als je dat wilt)! Dankjewel dat jij er bent, Toffe Buur!