Na een brief van Babette, Isabelle en Noa verving de gemeente ook meteen het klimrek.
Na een brief van Babette, Isabelle en Noa verving de gemeente ook meteen het klimrek. (Foto: Basisschool De Walvis)

Basisscholen blij met nieuw klimrek

Het schoolplein van basisscholen De Walvis en Waterland aan het Eendenplein in Leidschenveen is de afgelopen periode flink onder handen genomen. Sinds kort staat er ook een nieuw klimrek. Dit dit nieuwe klimrek er staat is te danken aan drie leerlingen van De Walvis.  Babette, Isabelle en Noa schreven na een gesprek over pesten in groep 7a van hun basisschool een brief aan de gemeente Den Haag. Hierin vroegen ze of het klimschot bij het klimrek kon worden vervangen. In de loop der tijd waren namelijk veel onaardige dingen op het klimschot geschreven en dat vonden de leerlingen vanzelfsprekend niet zo leuk. De gemeente besloot na het lezen van de brief om niet alleen het klimschot, maar meteen ook het volledige klimrek te vernieuwen. Babette, Isabella en Noa zijn er maar wat blij mee dat hun actie zo'n mooi resultaat heeft opgeleverd, en ongetwijfeld  heel veel andere leerlingen van de basisscholen De Walvis en Waterland in Leidschenveen met hen.


Paasstukjes maken in De Huiskamer

De animo voor het maken van paasstukjes was groot. Onder deskundige leiding van Odile en haar collega gingen degenen die het wel was gelukt om een plaats bij deze workshop in De Huiskamer te bemachtigen, enthousiast aan de slag. Er werden bloemen geschikt, er werd veel gelachen en met elkaar gepraat. Aan het einde ging iedereen naar huis met een mooi paasstukje. De workshop gemist? Op woensdag 20 april is er in De Huiskamer van Bewonersorganisatie Leidschenveen een workshop mozaïeken. De deelnemers maken een bordje of tegeltje. Deelname kost €12,50, aanvang om 13.30 uur. Aanmelden kan telefonisch via 070-4445818.


Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg viert feest!

Stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg viert haar 20-jarig bestaan en dat is reden voor een feestje!  Het thema is: verbinding met elkaar en de wijk; wat maakt dat jij je thuis voelt in de wijk? 

Dick Muijs 

Er staan al verschillende activiteiten op het programma. Zo komt er een fotoproject met tips en een wandeling door de wijk om mooie plaatjes te maken. Eind augustus is er een meerdaags festival en het is de bedoeling dat in het kader van het 20-jarig bestaan van het stadsdeel een fotoboek wordt gevuld met de leukste foto's en quotes.

Verder doet de gemeente een oproep aan bewoners van Leidschenveen-Ypenburg om zelf leuke ideeën aan te dragen. "Wij weten dat er ook in ons stadsdeel mensen wonen die zelf leuke ideeën kunnen aandragen. Die mensen roepen we op om een bijdrage te leveren aan ons gezamenlijk feest." Wie daarvoor subsidie wil aanvragen, kan dat zeer eenvoudig via de website van de gemeente: www.denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-in-de-buurt/activiteitensubsidie-voor-stadsdeel-aanvragen.htm. Daar vind je de benodigde informatie. Zie voor de voorwaarden onderaan de pagina: Subsidieregeling Leefbaarheid en Bewonersparticipatie. Voor vragen: Bonny van der Burg, mail: bonnyvanderburg@denhaag.nl of bel tel. 06-25678525.

Wat maakt dat u zich thuis voelt in de wijk ? Wat is uw favoriete plek in het stadsdeel? Wat was uw persoonlijk hoogtepunt in de afgelopen 20 jaar? Wat waren voor u belangrijke gebeurtenissen? De gemeente Den Haag hoort het graag. Wilt u deze verhalen delen? Stuur dan een foto met tekst naar: bonny.vanderburg@denhaag.nl Wie weet komt uw verhaal met foto wel in het fotoboek. De komende weken komt er nog veel meer informatie. Hou daarom deze krant, facebook en Instagram in de gaten.


Na afloop ging iedereen met een mooi paasstukje naar huis.