Soos voor volwassenen

In wijkcentrum Piet Vink aan de Laan van Hoornwijck 260 is op donderdag 10 november een soos voor volwassenen. Onder het genot van een kop koffie/thee is het mogelijk om mee te doen aan allerlei spellen. Creatief bezig zijn kan ook. Er wordt gewerkt met pergamano, paverpol, schilderen, patchwork of mozaïeken, 3D-kaarten maken, enz. Langskomen voor alleen een gezellig praatje behoort ook tot de mogelijkheden. De soos organiseert zo nu en dan een uitstapje naar een tuincentrum of één of andere bezienswaardigheid. De entree is voor leden van wijkvereniging Morgenweide 4 euro per maand of 5 euro als  er 5 donderdagen in de maand vallen. Niet-leden betalen 6 euro of €7,50 per maand. Meer informatie over de wijkverenigng op www.morgenweide.nl

Spreekuur wijkagenten

Vrijdag 11 november kunnen inwoners van Leidschenveen in de Huiskamer aan de Harriët Freezerhof 201 weer het gesprek aangaan met de wijkagenten. Tevens zijn er medewerkers van Handhaving aanwezig. Bas en Angela houden maandelijks een spreekuur in de in De Huiskamer van Leidschenveen. Iedereen kan vrij binnenlopen op het spreekuur dat wordt gehouden van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Gym voor 40-plussers

40-plussers in Ypenburg opgelet! Wijkverenging organiseert twee keer in de week in wijkcentrum Piet Vink gym voor 40+ Maandag van 9.15-10.15 uur
en/of woensdagavond van 19.15-20.15 uur (met Pilates). De kosten zijn voor leden van Morgenweide €10,- per maand of €12,50 als er 5 gymdagen in de maand vallen en voor niet-leden €12,50 of €15,- per maand. Interesse? Vrijblijven langskomen is mogelijk, of - voor wie gelijk mee wil doen: neem een badhanddoek mee. Kijk ook op www.morgenweide.nl voor meer informatie.

Klaverjassen en jokeren

Zin om een kaartje te leggen. Dat kan maandag 14 november in wijkcentrum Piet Vink. De entree per maand is € 4,-- voor leden van Morgenweide, resp. € 5,-- indien er 5 kaartavonden in de maand vallen en voor niet-leden € 6,-- resp. € 7,50 per maand. Inmiddels zijn er zo’n 50 leden maar er kunnen er altijd nog wel een paar bij. In verband met de indeling van de tafels moeten de kaarters uiterlijk 19.15 uur aanwezig  zijn. Elke maand is er ook een loterij.

Foto-expositie Feest in de Vinex

Feest in de Vinex! Dit jaar bestaat stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg 20 jaar. Een mooi moment voor de leden van de Leidschenveense Fotoclub om eropuit te trekken met het thema Gewoon Leidschenveen en dit in hun foto's te vangen.De leden van de Leidschenveense Fotoclub hebben voor hun jaarlijkse tentoonstelling allerlei mooie en bijzondere plekken in de wijk Leidschenveen op beeld vastgelegd. Benieuwd of u alle plekken kent en herkent? U kunt de expositie de hele maand november komen bekijken in bibliotheek Leidschenveen.

Kwartetten in de bieb

In bibliotheek Ypenburg kan op zaterdag 19 november van 11.00 tot 13.00 uur het Leidschenveen-Ypenburg kwartet worden gespeeld. De maker van het kwartet, Alice van den Dool, is de uitdager.  In het kwartet ontdek je al het moois wat de VINEX te bieden heeft. Denk aan bijzondere architectuur, kunst, natuur, iconische gebouwen etc. Wie komt en speelt krijgt het kwartet gratis mee naar huis! Opgeven hoeft niet en deelnemen is gratis.