Op 16 november 2002 werd Escher in Het Paleis geopend door premier Balkenende.
Op 16 november 2002 werd Escher in Het Paleis geopend door premier Balkenende. (Foto: Gerrit Schreurs)

Emma en Maurits mogen gratis naar binnen bij Escher in het Paleis

Escher in Het Paleis aan het Lange Voorhout viert in het weekend van 19 en 20 november zijn 20-jarig jubileum. Heet jij Emma of Maurits? Dan mag je in het weekend van 19 en 20 november op vertoon van je identiteitsbewijs gratis naar binnen!

Op 16 november 2002 werd Escher in Het Paleis geopend door premier Balkenende. Al twee decennia geniet publiek uit binnen- en buitenland in het paleis aan het Lange Voorhout van de wereldberoemde prenten van Maurits Cornelis Escher. Daarnaast heeft Escher in Het Paleis in die 20 jaar altijd aandacht besteed aan de geschiedenis van Paleis Lange Voorhout, het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma. Dit heuglijke feit wordt tijdens het jubileumweekend op 19 en 20 november gevierd.

Heet jij Emma of Maurits? Dan mag je dit weekend op vertoon van je identiteitsbewijs gratis naar binnen! Escher in Het Paleis heeft ook een bijzondere prijsvraag. Laat het museum vóór 14 november via de website of social media weten wat jouw speciale herinnering is aan een bezoek aan Escher in Het Paleis en/of aan M.C. Escher. Uit alle inzendingen kiest het museum het bericht dat hen het meeste raakt en die winnaar krijgt een High Tea voor max. 4 personen bij de fameuze buurman, Hotel Des Indes, en gratis toegang tot het museum. Een koninklijke middag!

Rinus Roelofs geeft zaterdag 19 november een aantal lezingen over het wonderlijke universum van M.C. Escher. Roelofs' ruimtelijke werken zijn vaak geïnspireerd door M.C. Escher en in 2018 organiseerde Escher in Het Paleis een succesvolle tentoonstelling rond Roelofs waarin zijn werken getoond werden tussen de prenten van Escher. Op zondag kunnen jong en oud hun eigen lino maken in een workshop.