Vlak voor het opnemen van de videoclip, hier in de Damasstraat met 24 kilometer aan oranje vlaggetjes, brak de zon door.
Vlak voor het opnemen van de videoclip, hier in de Damasstraat met 24 kilometer aan oranje vlaggetjes, brak de zon door. (Foto: Dieuwer Bulthuis)

Nederland veegt iedereen van het matje met 100% Haags WK-lied

Na 'Hup Holland Hup' en 'Viva Hollandia' is het tijd voor een nieuwe WK-song: 'Veeg ze van het matje!' Vanaf woensdag 9 november kan heel Nederland genieten van dit 100% Haagse nummer. Waarschuwing: als je 'm twee keer hebt gehoord, krijg je hem niet meer uit je hoofd.

'Veeg ze van het matje' door Chicco van de Luijtgaarden is hét lied waarmee we Oranje naar de finale kunnen zingen. Voor producenten Dieuwer, Olaf en Roy uit Den Haag is een eigen voetballied een soort jongensdroom die uitkomt.

Als een jekko

De drie Haagse vrienden lanceerden vorig jaar, naast hun gewone werk, de website www.haagsmatje.nl. Hierop verkopen ze een Haagse deurmat in de kleuren van Den Haag. Het begon als een geintje, maar loopt als een jekko. In de zomer kwamen ze op het idee voor een petje met een matje eraan. Al snel legden ze de link met het WK 2022: het petje werd oranje. Met trotse Haagse mat-drager en medevoetbalgek Chicco erbij hadden ze alle ingrediënten voor hét WK-lied van 2022 bij elkaar.

Tophit 

'Veeg ze van het matje' heeft met zijn aanstekelijkheid alles in zich om een tophit te worden. Olaf: "We gaan kijken hoe ver we met dit WK-nummer komen." De mannen doen dit naast hun gewone baan. Voor de videoclip namen ze een professioneel video- en editingteam in de arm. "We hebben gefilmd in de Damasstraat in Den Haag. Daar hangt nu al 24 kilometer aan oranje vlaggetjes." Verder filmden ze bij Chicco thuis, met zijn vrienden als figuranten.

Warme nek

Naast de oranje cap met het matje, die je nek lekker warm houdt bij kouder weer, verkoopt Haagsmatje.nl ook een T-shirt met de tekst 'Veeg ze van het matje'. Olaf hoopt dat het nummer een succes wordt. "Voetbaltoernooien zijn kenmerkend door hun saamhorigheid. Er is geen ander evenement waar Nederland zo voor staat. Daar willen wij een mooie bijdrage aan doen."

www.haagsmatje.nl

Met de oranje cap met matje willen de mannen saamhorigheid brengen. En het houdt je nek lekker warm.
Afbeelding