Deze vier leden van Shijak haalden het podium.
Deze vier leden van Shijak haalden het podium. (Foto: Shijak Taekwondo)

Vier podiumplekken Shijak Taekwondo

Shijak Taekwondo heeft goede zaken gedaan bij de Nederlandse Kampioenschappen. Maar liefst vier keer stond er een lid van de club uit Leidschenveen op het podium.

De medailleoogst bestond uit: de zilveren bokaal bij het onderdeel Sparren en drie gouden plakken voor het onderdeel Stijlvormen.
De Nederlandse kampioenschappen Taekwondo Sparren en Stijl vonden zaterdag 26 en zondag 27 november plaats in Sportcampus Zuiderpark. De organisatie was in handen van de Taekwondo Bond Nederland (TBN).

Op zaterdag deden 148 deelnemers mee en op zondag 180 Taekwondoka's uit heel het land. Ze streden voor de titel Nederlands Kampioen.
Van Shijak Taekwondo Haaglanden deden Jayden Londt en Nathan Londt mee aan de het onderdeel Sparren. Op het onderdeel Stijlvormen kwamen voor Shijak Kiyan Londt, Arash Ghafuri, Milad Ghafuri, Jonah van der Helm en meester Anand Harylallsingh in actie. De sporters werden begeleid door Wouter Staallekker en Cyriel Ramdjiawan.

Zilver

Nathan veroverde de zilveren Bokaal in zijn Rode Band categorie 12-14 jaar. Jayden werde vijfde in zijn poule Zwarte banders A categorie 15-17 jaar.

Goud

Ook de deelnemers op de zondag deden het heel goed. Kiyan Londt, Arash Ghafuri en Milad Ghafuri veroverde als team de eerste plaatst op dit Nederlands Kampioenschap. Jonah van der Helm werd vijfde van Nederland en Meester Anand miste net de bronzenplak. De eerste en tweede plek ging naar leden uit het Nederlands team. Voor deze beroeps taekwondoka's was de NK een kwalificatiewedstrijd voor de EK en WK.