De vreugde is groot na de winst op Ommoord.
De vreugde is groot na de winst op Ommoord. (Foto: HC Ypenburg)

HC Ypenburg stunt in Silvercup

Heren 1 van Hockeyclub Ypenburg (HCY) speelde vrijdag 18 november in de vijfde ronde van de Silvercup thuis tegen Ommoord.

De Silver Cup is hét bekertoernooi voor hockeyclubs uitkomend in de eerste klasse tot en met de vierde klasse. Ommoord speelt in de competitie twee klassen hoger dan HCY. HCY maakte het de tegenstander erg lastig door telkens een voorsprong te nemen op Ommoord. Even leek het uit te monden in een shoot-out door gelijkstand 2-2. Maar in de vierde kwart stoomde HCY weergaloos door naar de circkel van de tegenstander. De voorsprong werd groter en een overwinning was binnen handbereik. Ommoord zette alles op alles, maar de verdediging van HCY hield goed stand. Een overtreding van Ommoord leidde in de laatste minuten tot een strafbal en zorgde er uiteindelijk voor dat HCY op een eindstand van 5-2 kwam. Op vrijdag 17 maart speelt HCY in de volgende ronde tegen de Rijswijkse Hockeyclub.