Wethouder Kavita Parbhudayal luistert naar een bewoner.
Wethouder Kavita Parbhudayal luistert naar een bewoner. (Foto: Dick Muijs)

Bewoners aan tafel bij de wethouder

Naast jeugd, gezondheidszorg en sport heeft wethouder Kavita Parbhudayal het stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg in haar portefeuille. Onlangs ging zij als stadsdeelwethouder in De Huiskamer van Bewonersorganisatie Leidschenveen in gesprek met bewoners om te horen wat er zoal leeft met betrekking tot hun woonomgeving.

Dick Muijs

Bewoners die haar wilden spreken hadden zich vooraf aangemeld. Bij deze gesprekken die vanwege de coronamaatregelen op gepaste afstand werden gevoerd, was ook stadsdeeldirecteur Petra Sevinga aanwezig.

Er werden onder meer vragen gesteld over de onveilige verkeerssituatie bij de British School die wordt veroorzaakt door geparkeerde bussen en vrachtauto’s. Ook kwamen onderwerpen als doorgaand verkeer en snelheid, voetpad/fietspad in de Jacobsmantelstraat en parkeeroverlast van witte busjes langs de Vrouw Avenweg aan de orde. 

Ergernis over hondenpoep en vragen over onveilige verkeerssituaties

De wethouder werd ook op de hoogte gesteld van ergernis over kattenpoep in de tuinen, vervuiling in de buurt, afval op straat, en het feit dat uitwerpselen van de viervoeters niet worden opgeruimd op de hondenuitlaatplek aan de Jacobsmantelstraat. Ook werd er verzocht om een hek te plaatsen tussen losloopgebied en het drukke fietspad rondom het hondenuitlaatgebied langs de Vrouw Avenweg/Philippus Uythovenpad.

Verder werden er vragen gesteld over de regels met betrekking tot het parkeerterrein bij winkelcentrum Leidschenveen.  En er waren suggesties van wijkbewoners om Leidschenveen nog gezelliger en leuker te maken, ook lieten bewoners weten dat ze zelf graag activiteiten willen gaan organiseren in een leegstand pand in Leidschenveen. Tot slot wilde een bewoner weten hoe het nu eigenlijk zit met de gewenste terugkoppeling over de subsidieaanvraag voor het opzetten van sporten voor mensen die herstellende zijn van ernstige ziektes en kwetsbare ouderen.

"Het was een prettig gesprek, kreeg het gevoel dat er naar je wordt geluisterd", concludeerde Yvonne, één van de vragenstellers, achteraf. Ook bewoonster Wil vond het gesprek een buitengewoon positief verloop hebben. 

Het viel wethouder Kavita op dat bewoners heel goed op de hoogte zijn van wat er in hun wijk gebeurt. "Tijdens de persoonlijke gesprekken proberen we samen naar een oplossing te zoeken."
De vragen, suggesties, opmerkingen zijn door de wethouder meegenomen voor nader overleg en bestudering. Over enige tijd krijgen de vragenstellers persoonlijk bericht.


Utrechtsebaan is maandenlang dicht

De Utrechtsebaan is sinds maandag vanwege werkzaamheden tot en met mei afgesloten voor het verkeer in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen, kan in die periode vaak wel gebruik blijven maken van de weg. 

Door de verdiepte ligging is het asfalt aangelegd in een betonnen bak. De betonnen ondergrond en wanden zijn inmiddels zo'n 50 jaar oud en hebben onderhoud nodig. Naast het repareren van het beton en het vervangen van het asfalt vervangen, wordt ook de riolering in orde gemaakt en de vangrail in de middenberm vervangen. 

Omleiding

Het opknappen van de Utrechtsebaan gebeurt in beide rijrichtingen. Als eerst zijn de rijstroken in de rijrichting naar Den Haag aan de beurt. Het verkeer richting Den Haag wordt dan omgeleid over de rijbanen die normaal gesproken bestemd zijn voor het verkeer dat de stad uit rijdt. Zo blijven Den Haag en Scheveningen bereikbaar. Daarna volgen de werkzaamheden op de rijstroken in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer richting Den Haag en Scheveningen kan dan al gebruikmaken van de gerenoveerde weg. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid. Ook toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout' zijn tijdens de werkzaamheden over het algemeen toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden zijn óók de rijrichting stad in én toe- en afrit 3 afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Informatie

Tijdens de werkzaamheden neemt de overlast steeds verder af, omdat toe- en afrit 2 gefaseerd weer opengaat. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website www.denhaag.nl/utrechtsebaan

De verdiepte betonnen bak wordt gerenoveerd.