Jan van Zanen steekt de leden van het Buurt Preventie Team een hart onder de riem.
Jan van Zanen steekt de leden van het Buurt Preventie Team een hart onder de riem. (Foto: gemeente Den Haag)

Uit het dagboek van de burgemeester

Tweewekelijks vertelt burgemeester via zijn fotodagboek over zijn dagen en belevenissen. 

Den Haag – 31 december. Gisteravond zijn drie vrijwilligers van het Buurt Preventie Team (BPT) Groot Handelsmarkt (Transvaal) aangereden terwijl zij hun ronde deden op straat. Ga daarom tegen vieren langs bij buurthuis Bario aan de Kockstraat om de leden van dit BPT een (extra) hart onder de riem te steken. Spreek in de sportzaal in aanwezigheid van de politie (wijkagent 

Marius en teamchef Remco) en medewerkers van het Stadsdeelkantoor (wijkmanager Monique de Graaf) met de echtgenote en kinderen van Armand, die nog in het ziekenhuis ligt en maak digitaal kennis met Osman, die met kneuzingen thuis zit. Ook Ray, het derde BPT-lid dat is aangereden, maakt het naar omstandigheden goed. Ben trots dat het BPT vanavond toch weer de ronde gaat doen.Meteen door naar de Waldorpstraat in Laak. 

Brandweer

Ga aldaar op werkbezoek bij de brandweerkazerne. Brandweercommandant Esther Lieben en teamleider ambulancezorg Rob van de Wal leiden me rond. Ben net binnen als een van de twee aanwezige ploegen van de brandweer wordt opgeroepen voor een inzet. Wens de vertrekkende ploeg succes en een goede jaarwisseling, praat met de ploeg die blijft over het werken bij de brandweer in het algemeen, het werken rond de jaarwisseling in het bijzonder. Spreek beneden in de hal bij de ambulancevoertuigen met een ploeg ambulance-medewerkers. Nuttig werkbezoek. 



Lees verder op www.janvanzanen.nl