Uit de brainstorm eind vorig jaar kwamen onder andere de ideeën voor een festival , een fotoproject en een boek.
Uit de brainstorm eind vorig jaar kwamen onder andere de ideeën voor een festival , een fotoproject en een boek. (Foto: stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg)

Leidschenveen-Ypenburg viert feest!

Dit jaar bestaat Leidschenveen-Ypenburg 20 jaar! De bedoeling is dat dit groots wordt gevierd. De vraag is alleen nog hoe? Eind december 2021 is er een brainstorm gehouden. Inmiddels staan drie projecten op stapel. 

Dick Muijs

"We willen er een grandioos feest van maken en daar kunnen we natuurlijk de hulp van iedereen bij gebruiken", vertelt Bonny van der Burg, projectleider stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. "We stimuleren initiatieven van bewoners, bedrijven en ondernemers. Wil je ergens aan mee doen, wil je in een projectgroep of iets heel anders, meld je dan bij mij. Als je zelf een idee of plan hebt, moet je het wel zelf uitvoeren, maar wellicht is ondersteuning mogelijk."

Inmiddels staan er drie projecten gepland. Zo komt er dit jaar een festival op 26, 27 en 28 augustus. Iraas Korver en Stephanie Hermes van het Haags Theaterhuis zijn hiervan de projectleiders. "Wil je meedoen, een optreden verzorgen, een workshop geven, je locatie openstellen, deel uit maken van de werkgroep? Geef je dan op, dan geef ik het door aan de projectleiders. Een aantal mensen heeft al ideeën aangeleverd, met hen wordt binnenkort contact opgenomen", zegt Bonny. Ook komt er een fotoproject met tentoonstelling, onder leiding van Jeffrey Gouwstra van Kijklab. Als derde project wordt een boek gemaakt met foto's, interviews verhalen en geschiedenis. "Hiervan ben ik de projectleider. Wil je hieraan meedoen of een bijdrage leveren, neem dan contact op. Mocht je aan één van de drie projecten willen deelnemen, of vragen hebben, neem dan contact met me op." Dit kan via e-mail: bonny.vanderburg@denhaag.nl of telefonisch via tel. 06-25678525.