Bewonersorganisatie Leidschenveen wil meer overleg, zegt voorzitter Niels Hunck.
Bewonersorganisatie Leidschenveen wil meer overleg, zegt voorzitter Niels Hunck. (Foto: Dick Muijs)

Niels Hunck: 'Er worden nu te veel beslissingen buiten ons om genomen'

Sinds 2019 is de 30-jarige Niels Hunck voorzitter van Bewonersorganisatie Leidschenveen, kortweg BOL. In het dagelijks leven in hij bedrijfsjurist en zelfstandig ondernemer. Het voorzitterschap geeft hem veel voldoening.

Dick Muijs

"In het begin had ik totaal geen ambitie voor de functie van voorzitter van de bewonersorganisatie, wel was ik geïnteresseerd in het wel en wee van de wijk", vertelt Hunck. Met name de situatie rondom de rotonde Houtkade en het feit dat daar toch wel een extra halte van Randstad Rail moest komen, had zijn speciale aandacht. "Nadat ik diverse gesprekken had gevoerd met betrokkenen leek het mij toch wel zinvol om wat meer te gaan betekenen voor de wijk, dat mondde uit in het voorzitterschap en dat geeft mij veel voldoening." 

Tevreden over hoe het allemaal loopt in de wijk? "Ja en nee",  zegt Niels. "Het is er prettig wonen, de mensen zijn er tevreden, er is veel groen en recreatiemogelijkheden en er worden veel activiteiten in onze Huiskamer georganiseerd. Wel vinden we dat er over het woongebied Leidschenveen beslissingen worden genomen op het stadhuis waarin wij als bewonersorganisatie en bewoners niet voldoende worden gekend. De komst van de (eventuele) tramremise en de bouw van woningen voor statushouders en woningen voor maatschappelijke opvang zijn daar voorbeelden van. Meer overleg staat bij ons hoog in het vaandel. Wij willen niet dat er beslissingen over onze hoofden heen worden genomen." 

Hunck vervolgt: "Wij kunnen meer doen met invloeden en activiteiten van bewoners, maar ook de jongeren en ouders willen we meer betrekken bij activiteiten in de wijk. Hun ideeën, plannen en suggesties kunnen voor ons een stimulans zijn. Verder willen wij de activiteiten in onze Huiskamer nog meer gaan uitbreiden. Met de verkiezingen in het vooruitzicht willen we in maart een politiek debat organiseren. Een wens is ook om meer in gesprek te gaan met de ons omringende gemeenten om te zien hoe we in bepaalde zaken tot samenwerking en overleg kunnen komen. Ook kunnen diverse buitenactiviteiten weer worden opgestart." Hunck vindt overigens dat het overleg met stadsdeelkantoor en instanties prima verloopt. "We hebben regelmatig contact en kunnen problemen bespreekbaar maken. We hebben vier buurtpreventieteams die goed functioneren. Het overleg en samenwerken met onze collega's van Bewonersplatform Ypenburg zou ik willen stimuleren. Ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk belangen kunnen behartigen en die ook gezamenlijk kunnen uitdragen. Samenwerken maakt je sterker en beter."