V.l.n.r. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion, Frank van Kuppeveld, wethouder Pijnacker - Nootdorp en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling.
V.l.n.r. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion, Frank van Kuppeveld, wethouder Pijnacker - Nootdorp en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling. (Foto: Staedion)

72 nieuwe sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk in Pijnacker-Nootdorp

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt én realiseert voor Staedion deze 72 appartementen in nieuwbouwwijk KIEM in Pijnacker-Nootdorp. De overeenkomst werd onlangs ondertekend door beide partijen. Wethouder Frank van Kuppeveld ondertekende ‘symbolisch' mee. De appartementen een mooie aanwinst zijn voor de sociale woningvoorraad in Pijnacker-Nootdorp.

De nieuwe woonwijk KIEM ligt in het noorden van Pijnacker en wordt grofweg begrensd door de Balij aan de noordzijde, de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam aan de westzijde en aan de oostzijde door het historische lint van de Vlielandseweg. KIEM kent in totaal circa 340 koop- en huurwoningen - waaronder de 72 nieuwe sociale huurappartementen - die de komende jaren gefaseerd gerealiseerd worden. Op het eerste deel van de locatie is de voorbelasting aangebracht. De vervolgstap is om de locatie bouwrijp te maken. De verwachting is dat de bouw van de 72 sociale huurappartementen start in het derde kwartaal van 2023.

Eerste stap

"De 72 duurzame appartementen zijn een goede eerste stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in gemeente Pijnacker-Nootdorp", zegt Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion. "Onze ambitie is om in deze gemeente 1000 sociale huurwoningen nieuw toe te voegen. Dit bovenop de 1073 sociale woningen die we in deze gemeente al verhuren." Staedion wil liever in één keer 500 extra sociale huurwoningen in de komende paar jaar dan dit uitsmeren over 10 jaar. "De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. Ook in deze omgeving. Goed dat we hiermee een eerste stap zetten maar laten we ook kijken waar we versnelling kunnen aanbrengen. De woningen zijn immers nu nodig", legt Van Herk uit.
Frank van Kuppeveld, wethouder Pijnacker-Nootdorp is bij met de 72 betaalbare huurwoningen in KIEM. "Het wordt een mooie woonwijk, dichtbij alle voorzieningen zoals een OV-halte. Een aanwinst voor gemeente Pijnacker - Nootdorp.”

Duurzaam

Mark van Doorn, algemeen directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling, denkt dat de bewoners zich zeker thuis zullen voelen in hun nieuwe huis en de omgeving: "De woningen in nieuwbouwwijk KIEM in Pijnacker-Nootdorp zijn duurzaam en in de openbare ruimte worden speciale natuurspeelplekken en ontmoetingsplekken ingericht die uitnodigen tot bewegen, spelen en ontmoeten.”