Stadsspeld voor vrijwilligers wijkvereniging Morgenweide

Omdat ze zich al vele jaren inzetten, is aan drie vrijwilligers van wijkvereniging Morgenweide de Stadsspeld toegekend. Wethouder Kavita Parbhudyal reikte de onderscheidingen zondag in het wijkcentrum Piet Vink uit aan de heer N.P. van Geest, mevrouw Y. den Toom-van Huuksloot-Kuilenburg en haar echtgenoot K. den Toom.

De heer Van Geest is al meer dan achttien jaar actief bij de wijkvereniging Morgenweide. Hij is de organisator van zowel de wekelijkse klaverjas- en jokeravonden in wijkcentrum Piet Vink als het jaarlijkse kerstfeest; dit evenement trekt ruim honderd bezoekers. Ook is hij al zes jaar lid van het bestuur van de wijkvereniging.
Het echtpaar Den Toom meldde zich in 2005 aan als vrijwilliger. Ze verzorgen de bingo's en de wekelijkse ouderensoos, ook organiseren ze geregeld klaverjasmarathons en spelen ze een actieve rol bij uitstapjes voor ouderen.

De wijk Morgenweide maakt deel uit van Ypenburg. De wijkvereniging telt 120 leden en verzorgt uiteenlopende activiteiten, zoals crea- en sportclubs, bingo's, een ouderensoos en kaartavonden.

Jubileum

De uitreiking vond plaats tijdens een bescheiden bijeenkomst ter gelegenheid van, onder meer, het 20-jarig bestaan van de wijkvereniging. Eigenlijk behaalde Morgenweide deze mijlpaal al in augustus afgelopen jaar, maar als gevolg van de coronamaatregelen zijn festiviteiten toen uitgebleven.