Nieuw digitaal platform voor kiezen van school in Haagse regio

Alle onderwijsinstellingen van basisonderwijs tot universiteit en alle locaties kinderopvang binnen (regio) Den Haag zijn te vinden op de nieuwe Scholenwijzer. Deze website heeft de gemeente Den Haag samen met de besturen voor kinderopvang, primair, voortgezet en hoger onderwijs ontwikkeld. Ouders, leerlingen en studenten kunnen zich op https://scholenwijzer.denhaag.nl oriënteren op hun schoolloopbaan. Op de scholenwijzer staat alle informatie over hun opvangkeuze en schoolkeuze van basisonderwijs tot hoger onderwijs. De Scholenwijzer biedt niet alleen algemene informatie over instellingen, maar bijvoorbeeld ook wanneer er open dagen zijn, en hoeveel leerlingen aangemeld kunnen worden komend schooljaar. Daarnaast zijn er artikelen te vinden over onder andere de overstapprocedures en passend onderwijs.
Voorheen konden ouders deze informatie voornamelijk vinden in de papieren scholengidsen van de gemeente. Met het wegvallen daarvan in 2020 vonden de schoolbesturen en de gemeente Den Haag het belangrijk om een goed toegankelijke digitaal platform te ontwikkelen. Hierbij is rekening gehouden met de wensen en behoeften van alle betrokken doelgroepen, die voortkwamen uit een uitgebreid onderzoek onder ouders en andere gebruikers.
Op 24 februari is de nieuwe Scholenwijzer feestelijk gelanceerd op ROC Mondriaan door wethouder Hilbert Bredemeijer (onderwijs, sport en buitenruimte) en portefeuillehouder BOVO Haaglanden/Scholenwijzer Ewald van Vliet.