Het wordt steeds rustiger op de test- en vaccinatielocaties in Hollands Midden.
Het wordt steeds rustiger op de test- en vaccinatielocaties in Hollands Midden. (Foto: Marieke Markus)

GGD Hollands Midden schaalt verder af

REGIO - Het wordt steeds rustiger op de test- en vaccinatielocaties in Hollands Midden. De vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn daarom voortaan vier dagen per week open. Van woensdag tot en met zaterdag.

"Het Novavax-vaccin is op afspraak verkrijgbaar in de vaccinatielocatie Leiden", aldus de GGD. "Als je een Novavax-vaccin wil, kun je bellen voor een afspraak met het speciale telefoonnummer 0800-0174. Je kunt kiezen voor Novavax op basis van 'informed consent'. Dit betekent dat je goed hebt nagedacht over de keuze voor het Novavax-vaccin. De GGD-medewerker vraagt hiernaar bij het maken van de afspraak."

"Waar het rustig is op de vaste vaccinatielocaties, is het onverminderd druk op de pop-up locaties in onze regio. Vorige week kwamen er maar liefst 500 mensen een prik halen op de drie pop-up locaties in Noordwijk, Katwijk en Alphen aan den Rijn", stelt het GGD Hollands Midden. 

Mobiele teams

Op deze locaties is het mobiele vaccinatieteam volgende week weer aanwezig. Er komen vanaf 4 mei vier nieuwe pop-up locaties bij. Dat zijn het gemeentehuis in Lisse, het gemeentehuis in Voorschoten, zalencentrum Amicitia in Lekkerkerk en multifunctioneel centrum De Plataan in Boskoop. 

Kijk voor alle actuele data, tijden en locaties op ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.

'In 2021 kwamen we voor ongekende uitdagingen te staan'

Het jaarverslag van Hecht GGD Hollands Midden is gepubliceerd. "In 2021 kwamen we voor ongekende uitdagingen te staan, maar we konden leunen op eerdere ervaringen. Het was een jaar waarin onze medewerkers opnieuw maximale flexibiliteit hebben getoond om corona in onze regio te bestrijden. Het jaar begon met een massa-vaccinatiecampagne en eindigde met een massa-boostercampagne."

"Op dit moment heeft 86 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad, 85 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang."

"Tot en met week 16 hebben 413.787 inwoners van onze regio een boosterprik gehad. In totaal hebben 59.606 inwoners uit Hollands Midden een herhaalprik gehaald."

"In totaal zijn er afgelopen week 1125 testen afgenomen bij inwoners van onze regio. Hiervan bleek 58,3 procent corona te hebben."

Cijfers

"Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Dit wordt één keer per week bijgewerkt."