Op Eerste en Tweede Pinksterdag krijgen deelnemers een medaille bij een volle stempelkaart en een gratis bidon van Oasen.
Op Eerste en Tweede Pinksterdag krijgen deelnemers een medaille bij een volle stempelkaart en een gratis bidon van Oasen. (Foto: PR)

Heel Gouda Fietst en Wandelt

REGIO - In het pinksterweekend van zondag 5 en maandag 6 juni maken Gouwenaars tijdens het evenement 'Heel Gouda Fietst en Wandelt' op de fiets of te voet een ontdekkingsreis rond Gouda. Ter gelegenheid van Gouda 750 jaar stelt drinkwaterbedrijf Oasen kraanwaterbidons beschikbaar voor de deelnemers van dit evenement. 

Claudia van der Haar van Oasen overhandigde onlangs de bidons aan Niek van der Sprong van Heel Gouda Fietst en Wandelt.

Tijdens dit evenement zijn drie fietstochten en vijf wandelroutes uitgezet in en rondom Gouda. Niek van der Sprong: “Er is voor iedereen wat wils. Zo kan je kiezen uit een fietstocht van 25, 55 en 120 kilometer of uit een van de wandelroutes tussen 8 en 20 kilometer. Ze voeren je langs de randen van Gouda en door de dorpen van het Groene Hart. Van bewegen krijg je dorst. Daarom zijn we blij met Oasen als partner. Het drinkwaterbedrijf zorgt in deze regio niet alleen thuis, maar ook onderweg voor vers en gezond kraanwater.” 

Gezond en fris

Claudia van der Haar reageert: “Het is belangrijk onderweg goed te drinken. En wat is er dan lekkerder dan gezond en fris kraanwater? Dit is een prima vervanger voor suikerhoudende fris- en sportdranken. Alle deelnemers krijgen een bidon die ze onderweg gratis kunnen vullen bij een van onze openbare drinkwatertappunten.”

'Deelnemers krijgen bidon die ze onderweg kunnen vullen bij drinkwater-tappunten'

“Dat is niet alleen gezond, maar ook duurzaam. Met onze drinkwatertappunten willen we het gebruik van bidons stimuleren en de plastic afvalberg van flesjes verminderen. De productie van plastic flessen en het transport ervan belast het milieu namelijk tot wel duizend maal meer dan kraanwater. Ook de bidon die de deelnemers krijgen is duurzaam; het is gemaakt van volledig afbreekbaar materiaal.”

Aanmelden en informatie

Deelname kost 3,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee. "Naast een bidon krijg je na afloop ook nog een medaille bij een volle stempelkaart." 

Kijk voor meer informatie en het aanmelden op de site www.heelgoudafietstenwandelt.nl.