Automaatje Boskoop zoekt vrijwillige chauffeurs

BOSKOOP - "Gezien het succes van Automaatje in Boskoop is Automaatje op zoek naar vrijwilligers die met hun privéauto bewoners, vooral ouderen, maar ook jongeren die geen vervoer hebben uit Boskoop willen vervoeren naar allerlei adressen. Bestemmingen kunnen zijn: familiebezoek, de dokter, het ziekenhuis, de kapper, activiteitenbezoeken, vakantieadres, boodschappen doen. Dit in en rond Boskoop, maar ook daarbuiten."

"Minder mobiliteit is bij veel mensen reden dat zij zich in toenemende mate eenzaam voelen. In samenwerking met de ANWB, gemeente Alphen aan den Rijn en Participe is dit vrijwilligersvervoer beschikbaar voor de minder mobiele inwoners van alle kernen in de gemeente Alphen aan den Rijn, dus ook in Boskoop."
"Automaatje is een vervoersvoorziening die ervoor kan zorgen dat minder mobiele mensen actief blijven deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer. Is het zelf regelen van vervoer lastig dan kun je via Automaatje een beroep doen op vrijwillige chauffeurs. Om Automaatje te kunnen gebruiken, neemt de deelnemer contact op met Simon de Jong, de coördinator voor Boskoop. Voorkeur is dit tijdig te doen, minimaal twee werkdagen vooraf. Datum en tijd komen tot stand op basis van de beschikbaarheid van de vrijwillige chauffeurs."
"Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van 0,30 eurocent per kilometer (nu tijdelijk verhoogd naar 0,35 eurocent per km, vanwege de hoge brandstofprijs) plus eventuele parkeerkosten. De kilometerstand start vanaf het woonhuis van de chauffeur.
Aanmelden als deelnemer of als vrijwillige chauffeur kan bij de coördinator voor Boskoop via 06-22225179 of s.dejong1955@gmail.com.