Programma op 4 mei

REGIO - In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er op verschillende plaatsen herdenkingen. In verband met de Dodenherdenking kunnen er wegen afgesloten zijn.
Het programma is als volgt in onder meer Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop en Hazerswoude.

Alphen

In Alphen aan den Rijn: om 16.00 uur een herdenking bij het Indiƫ-monument aan het Hazeveld.Om 19.00 uur een herdenking bij het Joods Monument aan de Laan der Continenten. Om 19.35 uur start de stille tocht vanaf het Joods Monument naar het Burgemeester Visserpark. Om 20.00 uur twee minuten stilte. Om 20.02 uur is de toespraak door burgemeester Liesbeth Spies. Ook is er een voordracht van een gedicht door een leerling. Kranslegging namens het gemeentebestuur en bloemleggingen door aanwezigen.

Benthuizen

In Benthuizen om 19.45 uur verzamelen op de Algemene Begraafplaats Vrederust aan de dr. Albert Schweitzerlaan 43. Om 20.00 uur twee minuten stilte, aansluitend worden er bloemen gelegd bij het monument. 

Boskoop

In Boskoop begint de herdenking om 19.40 uur. Om 20.00 uur twee minuten stilte. Om 20.05 uur een toespraak door de wethouder. Om 20.10 uur een voordracht van een gedicht door een leerling. Kranslegging namens het gemeentebestuur., bloemleggingen door aanwezigen.

Hazerswoude

In Hazerswoude-Dorp begint om 19.00 uur de herdenkingsdienst in de Korenaar aan de Dorpsstraat 183. Om 19.30 uur einde van de herdenkingsdienst. Na de herdenkingsdienst is er gelegenheid om de bijeenkomst bij het monument achter het voormalig gemeentehuis van Rijnwoude te bezoeken.

In Hazerswoude-Rijndijk om 19.45 uur vertrek met de harmonie vanaf het Anker naar het monument achter het voormalig gemeentehuis van Rijnwoude. Om 20.00 uur twee minuten stilte. Om 20.02 uur toespraak van de wethouder. Om 20.10 uur een voordracht van een gedicht door een leerling. Kranslegging namens het gemeentebestuur. 

Aanwezigen kunnen bloemen leggen bij het monument. Daarna koffie en thee drinken in De Som.