De Parklaan in Boskoop tijdens afgelopen Koningsdag.
De Parklaan in Boskoop tijdens afgelopen Koningsdag. (Foto: Archief)

Buurt op de bres voor veilig verkeer

Nieuws

BOSKOOP - Een aantal buurtbewoners en vrijwilligers aan de Parklaan in Boskoop gaat vrijdag 28 oktober een buurtactie houden. Dit om de 30 km-zone in de straat eens extra onder de aandacht te brengen. De actie heeft plaats samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie.

“De straat wordt door het verkeer gebruikt als doorgaande route en er wordt stelselmatig veel en echt veel te hard gereden, terwijl het toch echt een 30 km zone is”, zo stelt buurtbewoonster Petra Elshout.  ”Dit geeft een zeer onveilige situatie voor de kinderen, bewoners en fietsers. Verder geeft het veel geluidsoverlast door de accelereerde motoren en rammelende aanhangwagens. Er geldt voor de straat ook een vrachtwagen- en tractorverbod, dat ook zeer regelmatig wordt geschonden.”

Ze vervolgt: “kinderen kunnen niet veilig buitenspelen, fietsers worden regelmatig (bijna) aangereden, en automobilisten die zich wel aan de snelheid houden) worden “verrast” door fietsers op s-pedelecs (snelle e-bikes) die de auto’s links en rechts inhalen. De “te ruime” wegversmallingen maken dat de weg gebruikt wordt als een parcours, in plaats van af te remmen om elkaar voor te laten, rustiger te rijden en de vele zijstraatjes van rechts met voorrang op tijd te zien en dan ook daadwerkelijk voorrang te geven. Het wachten is op het volgende ongeluk.”

De wijkagente heeft volgens Elshout toegezegd met een aantal politieacademie-studenten ludiek te komen om te laseren. Bewoners zijn daarbij aanwezig om die extra aandacht te vragen, met spandoeken en de kinderen voor wie een veilige woon-speelomgeving zo ontzettend belangrijk is.

De gemeente gaat voor een koffiekar zorgen. De actie is van 16.00 tot 17.00 uur op de Parklaan.