Het team van Boskoop 800, samen met ideeëninzenders Eric van Westing, Jeroen Vollebregt en Tom Verlaan (voorgrond vlnr.).
Het team van Boskoop 800, samen met ideeëninzenders Eric van Westing, Jeroen Vollebregt en Tom Verlaan (voorgrond vlnr.). (Archieffoto: Morvenna Goudkade)

Boskoop viert feest, zelfs Hefbrug sluit eenmalig

Nieuws

BOSKOOP - Boskoop wordt zaterdagavond 9 april ondergedompeld tot een groot feestterrein, waarvoor zelfs de hefbrug tijdelijk is gesloten. Het feest is voor en door alle inwoners van deze dorpskern van Alphen aan den Rijn. Voor het Waterspektakel bij de Hef zoeken de organisatoren nog vrijwilligers.

Wat gaat er precies gebeuren in Boskoop op 9 april? “Stichting 800 jaar Boskoop geeft haar eerste feest voor de inwoners van Boskoop.” 

“Dit feest bevindt zich op het zo genoemde Gouweplein (bij Hoogvliet). Er is een podium voor het kerkje gebouwd en deze zal in de loop van de avond een mooi decor vormen voor dit feest”, aldus de organisatie van het festijn.

“Vanaf 18.00 uur staan de Boskoopse horecaondernemers voor je klaar met allerlei hapjes en drankjes. Op deze avond introduceren we ook de Boskoop800-consumptiemunten. De munten zijn het gehele feestjaar te gebruiken bij verschillende Boskoop800-activiteiten. Je kunt deze op zaterdag 9 april kopen op de Burgemeester Colijnstraat tegenover Bakker Ko van Dalen.

Officiële opening

“Na een officiële opening door Burgemeester Spies en oud-Burgemeester Coos Rijsdijk laat ‘Tess Merlot’ ons genieten van haar mooie Franse chansons. Heerlijke muziek om deze avond mee te starten en te genieten van je net gekochte hapje en drankje van onze Boskoopse smaakmakers”, aldus Stichting 800 jaar Boskoop. 

Glijbaan

“Ook aan de kinderen is gedacht. Er staat een glijbaan waar je met grote banden vanaf kunt glijden. Er is gratis limo en er worden zakjes chips uitgedeeld.”

Pak je Boskoopse mede-inwoner vast en swing de Dorpskern door

“Om 19.00 uur vervolgen we het muzikale programma met de band ‘Mag het wat zachter’. Zij hebben een heel divers repertoire. Verschillende bekende nummers wisselen elkaar in rap tempo af. Pak je Boskoopse mede-inwoner vast en swing de Dorpskern door.”

Wervelwind van flyboarders, dj, lasershow en vuurwerk

Waterspektakel

“Rond 21.00 uur is het verstandig om een goed plekje te bemachtigen voor het Waterspektakel bij de Hef”, stelt de stichting. “Je kunt de show vanaf de volgende kades bekijken: Kerkplein, Barendstraat, Voorkade en Galerij. Het is vanaf 22.00 uur een wervelwind van flyboarders, een DJ, een lasershow over Boskoop en tot slot, vuurwerk vanaf de brug.”

“Zoals je begrijpt kost dit de nodige voorbereiding en daarom is de brug uit veiligheidsredenen afgesloten tussen 21.15 – 22.45 uur voor álle verkeer. Wel vaart er vanaf 21.15 uur een voetgangerspontje vanaf het Gouweplein (ingang naast Pets Only, Burgemeester Colijnstraat), die je brengt naar de Voorkade en v.v.”

“Na deze spetterende ervaring aan de Gouwe zal rond 22.30 uur een dijk van een band gaan optreden met de naam ‘Alice Springs’, weer terug op het Gouweplein.”

Middernacht

“Hier kun je nog gezellig doorfeesten tot 24.00 uur. Een mooi tijdstip om met een geweldige herinnering in je hoofd richting huis te gaan.”
Er worden vrijwilligers gezocht om dit waterspektakel in goede banen te leiden, aldus de organisatie. Aanmelden als vrijwilliger kan via e-mail: contact@boskoop800.nl.

Het volledige programma van het jubileumjaar is te vinden op de website van de Stichting 800 jaar Boskoop: https://boskoop800.nl.