Kort nieuws Boskoop en Hazerswoude

BOSKOOP - De jaarlijkse collecte in maart heeft voor Amnesty International in Boskoop een record opgeleverd: met de collectebussen is 4.382,56 euro opgehaald en de persoonlijke QR-codes van de collectanten waren goed voor 491,08 euro. 

'Collecte Amnesty is groot succes'

Ook werd er nog 110 euro gestort in de online collectebus. In totaal dus 4.983,64 euro. 

De werkgroep Boskoop bedankt alle gevers en alle collectanten voor hun bijdrage. "De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan de werkzaamheden van Amnesty International voor de mensenrechten."
"Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde."

"Hoe belangrijk dat onderzoek is laat de Russische invasie van Oekraïne zien. Om daders later te kunnen berechten, verzamelde Amnesty’s Crisis Response Team al binnen enkele uren na de inval bewijzen van grove mensenrechtenschendingen. Daar gaat het team mee door zolang de oorlog voortduurt." 

"Mede dankzij de steun van de inwoners van Boskoop kan Amnesty haar strijd voor gerechtigheid voor mensen in Oekraïne en andere conflictgebieden voortzetten."

Vrije dansavond en kofferbakverkoop

HAZERSWOUDE - In Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp vinden de komende weken verschillende activiteiten plaats. 

Zo is er op paaszaterdag, 16 april, van 20.30 tot 23.30 uur een vrije dansavond. Reserveren kan via info@de-juffrouw.nl

"Na het grote succes van de eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. Heerlijk dansen in alle mogelijke stijlen op de muziek van Dansschool Jeroen Haak. Decor is de Grote Podiumzaal in De Juffrouw. Toegang: 5 euro.
Op Tweede Paasdag, maandag 18 april, van 10.00 tot 13.00 uur vindt er een kofferbakverkoop plaats. Het grote parkeerterrein voor Dorpshuis De Juffrouw aan de Dorpsstraat biedt plek aan dertig deelnemende auto's of bakfietsen.
"Hoe werkt het? Ga op zoek naar spullen die je niet meer gebruikt. Zet alles wat je kwijt wilt in je kofferbak of de bakfiets en verkoop het, simpel en leuk."

"Meedoen? Stuur een e-mail naar: info@de-juffrouw.nl. Heb je geen spullen te verkopen? Kom dan even snuffelen, want wie weet zit er iets voor je bij."

De Zonnebloem houdt Voorjaarsfeest

BOSKOOP - In De Plataan in Boskoop vond afgelopen zaterdag een gezellig voorjaarsfeest plaats, georganiseerd door de Zonnebloem afdeling Boskoop.

Verdeeld over tafels konden gasten spelletjes spelen als klaverjassen, Rummikub en sjoelen. De dames van de keukenbrigade hadden veel werk gemaakt van diverse hapjes en een drankje. Zo’n 45 gasten genoten van een gezellige middag, waar naast spelletjes ook veel werd bijgepraat.


Vrijwilligers gezocht

De Zonnebloem afdeling Boskoop is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekwerk te doen en/of activiteiten te organiseren. 

"Als vrijwilliger bij de Zonnebloem zet je je in voor mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen. Met het doen van iets heel kleins kun je al veel betekenen voor iemand anders. En dat kan op verschillende manieren", aldus de Boskoopse afdeling van de Zonnebloem. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: secretarisboskoop@gmail.com. "U kunt ons ook vinden op onze website www.zonnebloem.nl/boskoop en facebookpagina www.facebook.com/zonnebloemboskoop.