Informatie voor gastgezinnen vluchtelingen

HAZERSWOUDE - De gemeente Alphen aan den Rijn en Participe houden vanavond, woensdagavond 6 april, samen een informatieavond voor gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen huisvesten. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de vragen die bij gastgezinnen leven en is er ruimte om ervaringen te delen.

"Veel gastgezinnen hebben vragen op het gebied van bijvoorbeeld inschrijving in de gemeente, leefgeld, ondersteuning, onderwijs, werk, vrijwilligerswerk", aldus Participe. "Daarom organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn en Participe - samen met veel betrokken organisaties - een informatieavond waarin wij hierover willen informeren en andere zaken waar u wellicht vragen over heeft. Daarnaast is er op de avond ruimte voor het delen van ervaringen."

'Gastgezinnen hebben vragen over leefgeld, onderwijs en werk'

"Heeft u specifieke vragen, waar u graag antwoord op heeft? Mail deze naar hchrist@alphenaandenrijn.nl. Dan houden we daar rekening mee."

Informatie

De informatieavond vindt plaats op woensdag 6 april, met inloop vanaf 19.00 uur en de officiële start van de avond is om 19.30 uur. 

Locatie: Dorpshuis De Juffrouw aan de Dorpstraat 250 in Hazerswoude-Dorp. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Voor specifieke vragen kan men contact opnemen via hchrist@alphenaandenrijn.nl.