Herdenking schietdrama Ridderhof

ALPHEN - Het is zaterdag 9 april elf jaar geleden dat het schietdrama in Alphen aan den Rijn in het winkelcentrum Ridderhof plaatshad. De Raad van Kerken in Alphen aan den Rijn houdt op 9 april voor de laatste keer een herdenking.

"Slachtoffers en nabestaanden worden nog regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van dit vreselijke drama elf jaar geleden. Ook getuigen van dit drama hebben te kampen met herinneringen die van invloed zijn op hun dagelijks leven. Publicaties over wel en geen schadevergoeding verschijnen nog regelmatig", aldus de Raad van Kerken in Alphen aan den Rijn. "De Raad van Kerken in Alphen aan den Rijn zal voor de laatste keer een herdenking organiseren. Het plan van de Raad van Kerken was om na

'Nog steeds geconfronteerd met de gevolgen'

tien jaar te stoppen met het organiseren van de herdenking, maar verleden jaar kon slechts een uiterst sobere herdenking plaatsvinden buiten bij het monument. Vandaar dat de laatste herdenking georganiseerd door de Raad van Kerken dit jaar plaatsheeft. Het is goed om met elkaar dit drama te herdenken. Iedereen wordt uitgenodigd deze herdenking bij te wonen. Om 11.30 uur kan men elkaar ontmoeten in een van de zalen van De Bron aan de Troubadourweg in Alphen."

Vanaf 12.00 uur is er gelegenheid om bloemen bij het monument neer te leggen. Daarna kunnen de aanwezigen napraten met een broodje met koffie of thee in De Bron.