De gemeente is gestart met een draagvlakmeting.
De gemeente is gestart met een draagvlakmeting. (Foto: archief)

Verlenging BIZ in Boskoop

BOSKOOP - De stichting Centrum Boskoop (SCB) heeft het initiatief genomen voor een verlenging van de Bedrijven Inversteringzone (BIZ) in het Boskoopse centrum. De gemeente voert de komende weken een draagvlakmeting uit onder vastgoedeigenaren (van niet-woningen).

BIZ is een afgebakend gebied, zoals een winkelgebied, waarbinnen bijdrageplichtigen investeren in de kwaliteit en levendigheid van het gebied. Het huidige gebied in Boskoop liep af op 31 december van dit jaar. SCB hecht waarde aan de zone en wil het graag verlengen voor vijf jaar, om de komende vijf jaar gezamenlijk activiteiten te kunnen realiseren die bijdragen aan de zone.  Wethouder Gerard van As is blij met deze stap. “Gezamenlijke activiteiten en inzet is en blijft belangrijk voor de aantrekkelijkheid en levendigheid van het Boskoopse centrum. Een BIZ speelt hierin een belangrijke rol.”

Om de zone te verlengen is een nieuwe BIZ-verordening door de gemeente vastgesteld. Ook is er een uitvoeringsovereenkomst getekend tussen gemeente en de SCB. Pas bij voldoende steun bij de draagvlakmeting wordt de zone verlengd. Vastgoedeigenaren hebben tot 19 april de tijd om hierover te stemmen. Alle eigenaren hebben inmiddels per brief een uitleg over de stemming, het stemformulier en een retourenvelop ontvangen. Wanneer tenminste de helft van de eigenaren stemt, en van hen twee derde voor stemt, is de BIZ voor de komende vijf jaar een feit.


Bijeenkomst gastgezinnen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn houdt op woensdag 6 april een informatieavond voor alle gastgezinnen in Alphen aan den Rijn die Oekraïense vluchtelingen opvangen. 

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bedoeld om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Het heeft plaats in Dorpsstraat 250 in Hazerswoude-Dorp en aanmelden is niet nodig.