Les Amours d’Anaïs is binnenkort te zien.
Les Amours d’Anaïs is binnenkort te zien. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Deze op een waargebeurd verhaal gebaseerde film is door recensenten geroemd om de chemie tussen de twee hoofdrolspelers: James Norton en Daniel Lemont. De 35-jarige alleenstaande John is vader van de 4-jarige Michael en verdient de kost als glazenwasser. Als hij te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor zijn zoon. Deze zoektocht blijkt lastiger te zijn dan hij denkt. Uiteindelijk komt hij tot de ontdekking dat vertrouwen op gevoel de basis is om de zoektocht tot een goed eindpunt te brengen.

Nowhere special

Les Amours d’Anaïs

Een Franse komedie uit 2021 die gaat over de uit Parijs afkomstige Anaïs die haar proefschrift over passie in de literatuur in de 17de eeuw moet afronden. Dat is nog niet zo eenvoudig, aangezien ze achter haar eigen passionele gevoelens aanrent, het bed deelt met haar minnaar Daniel en zo geen tijd lijkt te hebben haar proefschrift af te ronden. Haar leven wordt er niet gemakkelijker op, als ze geobsedeerd raakt door de vrouw van Daniel, Emilie. Anaïs doet er alles aan om haar voor zich te winnen.

Cursussen

Ballet Parkvilla biedt komend seizoen een breed scala aan ballet aan. Een balletles begint met oefeningen aan de barre. Daarna volgt een uitgebreide warming-up, waarbij er oefeningen als plié, tendu en rond de jambe gedaan worden. Door het herhalen van de oefeningen zullen flexibiliteit en kracht toenemen. Vanaf 12 jaar is het voor meisjes én jongens mogelijk om op spitzen te leren dansen. Daarvoor moet de ballettechniek goed beheerst worden. De docent beoordeelt of een cursist al aan spitzen toe is, of dat het verstandig is de voeten eerst krachtiger te maken. Deze cursist werkt tijdens de spitzenles dan aan de benodigde kracht om later in het seizoen op spitzen te leren dansen.

Tickets

Meer informatie en tickets zijn te vinden op www.parkvilla.nl.