GroenLinks gaat voor de menselijke maat.
GroenLinks gaat voor de menselijke maat. (Foto: archief GroenLinks)

GroenLinks: ‘kies voor menselijke gemeente’

Politiek

ALPHEN AAN DEN RIJN- Van 14 tot en met 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Met jouw stem kun jij het verschil maken. Lees hieronder waarom deze verkiezingen zo belangrijk zijn.

Er zijn volgens GroenLinks nu grote veranderingen nodig in de manier waarop wij onze gebouwen verwarmen en van energie voorzien. “In de toekomst moet ieder gebouw energieneutraal zijn. Wij willen dit realiseren op een manier die zowel uitvoerbaar als betaalbaar is. Zo voorkomen we een energiecrisis en kan iedereen in onze gemeente in een verwarmd huis blijven wonen”, zo stelt de partij.

“Ook zijn er meer woningen nodig, vooral betaalbare. Wij kiezen er altijd voor  om die te bouwen op locaties met de laagste natuurwaarde. Het liefst bouwen we daarom in de stad en in de dorpen. 

Wij willen daarnaast dat goede zorg, ondersteuning en opvang voor iedereen toegankelijk is. Ongeacht je inkomsten, culturele achtergrond, of lichamelijke conditie. Bij een hulpvraag moeten de wensen en behoeften van mensen zelf leidend zijn.” 

Ook kunst en cultuur zijn voor de politieke partij belangrijk: “ze kleuren ons leven en verbinden ons met anderen. GroenLinks zet zich daarom in voor festivals, culturele evenementen, theaters, wijkcentra, muziekonderwijs, een poppodium, Archeon en andere musea. Alphen moet bruisen!” 

“Stem daarom 14, 15 of 16 maart op GroenLinks voor een menselijke, eerlijke en duurzame gemeente.”