Vlnr.: Sam van der Loo, Kenneth Verwaal, Hanno van der Loo, Edwin Dufais en Mathijs Linders.
Vlnr.: Sam van der Loo, Kenneth Verwaal, Hanno van der Loo, Edwin Dufais en Mathijs Linders. (Foto: PR)

Boskoopse Beachvolleybalweek krijgt vorm: subtropisch strand met topsporters

BOSKOOP - Op een van de eerste zonnige dagen van het jaar, op woensdag 2 maart, was rond Flora Boskoop al iets merkbaar van de typische beachvolleybalsfeer, die het dorp van 21 tot en met 26 juni in het kader van ‘Boskoop 800’ gaat meemaken. 

Oorzaak: het locatiebezoek dat het Utrechtse bedrijf Sportworx bracht om kennis te maken met Edwin en Ronald Dufais, de mogelijkheden van de locatie in kaart te brengen en de lokale sfeer op te snuiven. 

Kenneth Verwaal van Sportworx: “Vanaf 2017 organiseren wij de eredivisie beachvolleybal, waaraan wordt deelgenomen door de top van Nederland, in de vorm van een tour die in de zomermaanden door heel Nederland trekt. Het is heel inspirerend om iedere keer weer het lokale enthousiasme te proeven en ook altijd weer een uitdaging om precies dat maatwerk te leveren, dat daar recht aan doet.” 

Voorbereidingen

Hanno van der Loo, initiator en aanjager van de beachweek: “Op papier zijn de voorbereidingen natuurlijk al een aantal maanden in volle gang. Maar nu ook de praktische realisatie in gang is gezet, gaat het nog sterker leven.” 

'Met het halve dorp langs de zijlijn wordt het een supergaaf toernooi'

Zeker ook bij eredivisiespeler Sam van der Loo, die voor het eerst een toernooi zal gaan spelen in zijn eigen woonplaats: “Ik begin er steeds meer zin in te krijgen."

"We spelen meestal in het centrum van grote steden, zoals Groningen, Breda en Utrecht."

"In het begin twijfelde ik wel een beetje of we hier in Boskoop diezelfde sfeer gaan krijgen. Maar nu alles concreter wordt, denk ik dat het juist hier, met het halve dorp langs de zijlijn, een supergaaf toernooi gaat worden.” 

Subtropisch strand

Edwin Dufais: "Van een collega in het land had ik al gehoord dat de evenementen die Sportworx organiseert echt iets bijzonders zijn. Dus toen ons werd gevraagd om gastheer te zijn, hoefden we niet lang na te denken. Een subtropisch strand met topsporters op ons parkeerterrein: je bedenkt het niet zo snel, maar het gaat gebeuren!” Het volledige programma van Boskoop800 - met onder meer de Beachvolleybalweek - is te vinden op boskoop800.nl.