De leerlingen van basisschool Het Spinnewiel in Alphen aan den Rijn komen in actie.
De leerlingen van basisschool Het Spinnewiel in Alphen aan den Rijn komen in actie. (Foto: M. Harmsen)

Leerlingen in actie voor Oekraïne

ALPHEN - De leerlingen van basisschool Het Spinnewiel in Alphen aan den Rijn 'zijn uiteraard zeer begaan met de bevolking en de gevluchte mensen van de Oekraïne'. Daarom komen de scholieren in actie en halen ze flessen op voor het goede doel. 

"Er is veel geld nodig om deze mensen te helpen", stelt de school. "Vanaf 7 maart is er gestart met het inzamelen van lege statiegeld flessen."

"De eerste schooldag na de vakantie kwamen er veel kinderen met tassen vol flessen binnen. Zelfs na schooltijd worden de opgehaalde flessen gebracht. Met een supermarkt is afgesproken dat de flessen niet stuk voor stuk door de automaat gaan."

'Het bedrag wordt gestort op Giro 555'

"Er mogen grote zakken met flessen worden ingeleverd en die worden geteld. Het bedrag wordt dan uitgekeerd en zal op giro555.nl gestort worden. Op deze manier hopen de kinderen een steentje bij te dragen aan de hulp die met dit geld gegeven kan worden."

Acties

Heeft u ook een actie opgezet? Meld dit aan ons! U kunt uw verhaal - graag met foto - mailen naar: redactie.gwk@rodi.nl.