Remco Pielstroom, Wethouder Gert-Jan Schotanus en ArJan Wille ondertekenen het samenwerkingscontract.
Remco Pielstroom, Wethouder Gert-Jan Schotanus en ArJan Wille ondertekenen het samenwerkingscontract. (Foto: De Thermen2)

Natte gymlessen bij De Thermen2

Cultuur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Mare is de eerste Alphense basisschool die is begonnen met natte gymlessen bij De Thermen2. De eerste les was op donderdag 7 april. Het zwembad biedt scholen, in samenwerking met Alphen Vitaal, een vier- of vijf weeks programma op maat in zwembad AquaRijn. 

“In overleg met de school is een programma samengesteld waarin kinderen kennis maken met alle facetten van de zwemsport. Op een speelse manier bieden we wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, reddingszwemmen of snorkelen aan. In samenwerking met Studio Forza maken ook danslessen deel uit van het programma”, meent het zwembad.

Voorafgaand aan de start van de gymles ondertekende Remco Pielstroom, directeur van De Thermen2, wethouder Gert-Jan Schotanus en ArJan Wille, directeur van Alphen Vitaal, het samenwerkingscontract.

Lessen

De komende maanden beginnen nog vijf klassen van verschillende scholen ook met de lessen. Jary Göbel, adjunct-directeur van het zwembad, benadrukt het belang van de lessen: “Voorgaande jaren is gebleken hoe belangrijk dit aanbod is. We hechten er grote waarde aan dat de kinderen zwemveilig worden en blijven. Via de natte gymlessen zorgen we ervoor dat elk kind op zijn niveau mee kan doen.”

Contact

Na het programma ontvangen de leerlingen een certificaat van deelname. Scholen die interesse hebben het programma, kunnen contact opnemen met Melissa Dongelmans van De Thermen2. 

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: 

https://www.dethermen2.nl.