Ook de Historische Kring Benthuizen is aanwezig op Koningsdag.
Ook de Historische Kring Benthuizen is aanwezig op Koningsdag. (Foto: Historische Kring Benthuizen)

Historische Kring op Koningsdag in Benthuizen

BENTHUIZEN - Op Koningsdag, woensdag 27 april, is de Historische Kring weer vertegenwoordigd met een aantal kramen op de markt in Benthuizen.

"U vindt daar ons bekende ouderwetse snoepgoed uit de Winkel van Sinkel. In een grote inloopkraam heeft de werkgroep historie weer een prachtige fotocollectie samengesteld met als thema 'Scholen in Benthuizen'. Met onder andere foto's van klassen en schoolreisjes van de kleuterschool, de Arnoldus van Osschool en de School met de Bijbel, uit de periode 1920 tot 2015, waar wij nog veel namen bij zoeken."

"Neem ook een kijkje bij ons en wellicht herkent u zichzelf, andere klasgenootjes of zelfs uw ouders of grootouders op de foto's", aldus de Historische Kring.

'Wellicht herkent u zichzelf op de foto's of klasgenootjes of ouders'

"Er is een boekentafel waar diverse uitgaven te koop zijn, onder andere '75 jaar vrijheid', 'Monumenten in Rijnwoude', de 'Canon van Rijnwoude'. Met als speciale aanbieding 'Een school in het Polderland'."

Daarnaast is er een fotowedstrijd over ‘Straatbeelden’ in Benthuizen waar leuke prijsjes mee te winnen zijn.
Vanaf zaterdag 30 april is er in oudheidkamer 'De Negen Turven' aan de Dorpsstraat 139 een nieuwe expositie ingericht over de scholen in Benthuizen getiteld 'van Leesplankje tot Tablet'.

"Wij hopen ook u weer te ontmoeten bij onze kramen en bij de expositie", aldus de Historische Kring.

Meer informatie over de Historische Kring: www.historischekringbenthuizen.nl.