Mirjam van der Burg-Oskam, oud-Boskoopse, heeft een boek geschreven.
Mirjam van der Burg-Oskam, oud-Boskoopse, heeft een boek geschreven. (Foto: PR)

Oud-Boskoopse schrijft boek voor goed doel

BOSKOOP - De Oud-Boskoopse Mirjam van der Burg uit Veldhoek zamelt geld in voor het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ter ondersteuning van het borstkankeronderzoek. Ze schreef haar eerste boek en de opbrengst komt ten goed aan borstkankeronderzoek. 

De oud-Boskoopse is ook wel bekend als Mirjam Oskam, een bekend gezicht in Boskoop. Zij runde samen met haar ouders Herman en Agaath Oskam de bloemenwinkel aan de Zijde 42 in Boskoop.
Tijdens haar ziekte heeft zij een boek geschreven waarin zij alles, 'maar dan ook echt alles', heeft opgeschreven. "De leuke momenten, de zware momenten en de sportieve momenten", aldus Mirjam van der Burg. Het boek is vanaf nu in de voorverkoop voor 14,95 euro te koop en de netto-opbrengst wordt geheel gedoneerd aan het AVL.

Diagnose

Borstkankeronderzoek en het AVL gaan Mirjam erg aan het hart, aangezien zij zelf op 2 mei 2019 de diagnose borstkanker kreeg in het AVL. Zij heeft vijftien maanden door de gangen van het AVL gewandeld en heeft van dichtbij ervaren hoe kundig ze daar met borstkankeronderzoek en onderzoek naar andere typen kanker omgaan. 

Zelf is zij in juli 2020 schoon verklaard en viert zij het leven als nooit te voren. Omdat zij en haar familie in het AVL zo ongelofelijk goed geholpen en ondersteund zijn, wil zij nu graag wat terug doen voor het AVL en alle fantastische medewerkers.

'Ze wil nu graag wat terug doen voor het AVL'

Wie interesse heeft in het boek kan naar de volgende link: www.gigaboekshop.com/product/hoe-kanker-mee-omgaan. Wie een donatie wil geven voor het AVL, kan dat doen via: www.gofundme.com/f/steun-borstkankeronderzoek-van-het-avl.

Geld ophalen

Naast de boekverkoop is het haar wens om via het GoFundMe-platform 1.500 euro op te halen, wat gelijk staat aan de 1.500 km die zij heeft gewandeld gedurende haar ziekteproces. "Weer een nieuw doel om na te streven!", aldus Van der Burg. 

Mirjam hoopt zoveel mogelijk geld op te halen en hiermee nog meer de borstkanker en andere typen kanker de kop in te drukken. "Helpen jullie mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor het AVL? Hoe klein het bedrag ook is, het gebaar is groots!"