Koningsdag

REGIO - Wie denkt aan Koningsdag in Boskoop, denkt aan de aubade, de kleedjesmarkt, live muziek, het Wilhelmus, in de rij voor oranjegebak en een hoop gezelligheid. Versier je fiets of step en doe woensdag 27 april om 9.30 uur mee met de optocht. Alle kinderen met een versierde step of fiets krijgen een bon voor een ijsje van Janssen's IJssalon. De mooist versierde fiets of step wint een cadeaubon van Intertoys ter waarde van 100 euro. Van 10.00 tot 13.00 uur wordt in het centrum van Boskoop de kleedjesmarkt gehouden. Inschrijven is niet nodig. 

Meer informatie: www.facebook.com/dorpskernwinkels.boskoop.

Benthuizen

Koningsdag in Benthuizen op woensdag 27 april wordt georganiseerd en gecoördineerd door de Evenementencommissie Benthuizen. Om 09.00 uur is de optocht vanaf 'De Tas'. Voor de jeugd met versierde fietsen, steps en dergelijke met muzikale begeleiding van het muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Prijsuitreiking om ongeveer 10.10 uur. Van 10.00 tot 13.00 uur is de Koningsmarkt rondom De Korf. Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag is de Koningsmarkt om ongeveer 10.10 uur officieel geopend.
"De inspanningen van de verenigingen en de middenstand staan als vanouds garant voor een gezellige markt met vele kramen, spelletjes en andere activiteiten. Ook zijn er weer terrasjes met drank en etenswaren. Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud."

De kinderen van Benthuizen kunnen ook hun speelgoed verkopen. Zij mogen zich vanaf 08.30 uur melden bij de ECB-kraam en krijgen daar een plaatsje toegewezen. Om 12.00 uur mogen kinderen hun verrassing komen ophalen bij de ECB-kraam. Meer informatie is te vinden op www.ecb-benthuizen.nl.

Alphen aan den Rijn

Koningsdag in Alphen aan den Rijn bestaat uit tal van activiteiten, waaronder een oranjepuzzeltour, een concert van De Kinderband, de Koningskermis, sport en spel in het Europapark, speurtochten door de wijk Kerk en Zanen en Parkkunst. In het Burgemeester Visserpark is de kinderrommelmarkt te vinden en zijn er optredens van artiesten en kunstenaars. Alle informatie over Koningsdag in Alphen is te vinden op de website van Alphense Oranje Vieringen: https://aovinfo.nl/2022.