Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Tips voor goed slapen

Dat goed slapen belangrijk is heb je vast eerder gehoord; het lichaam herstelt zich, de organen reinigen zichzelf, je zenuwstelsel komt tot rust en je immuunsysteem krijgt een update. Maar hoe zorg je er nou voor dát je goed slaapt? Hier volgen een aantal praktische tips van dé slaapkenner Nice van de Nes.

Een goede voorbereiding

Na een drukke dag heb je soms wat hulp nodig om over te schakelen naar een ontspannen gemoedstoestand. Zorg er overdag voor dat je even buiten bent geweest, hebt bewogen en zoveel mogelijk daglicht hebt gezien. Drink na 15.00 uur geen koffie meer en dim ’s avonds de lichten, want fel en blauw licht blokkeren de aanmaak van melatonine (het slaaphormoon). Zet ook bijvoorbeeld het scherm van je telefoon zachter. En maak er een ontspannen avond van. Idealiter eet je na 20.00 uur niets meer en ga je tussen 22.00 en 23.00 uur naar bed.

De belangrijkste kamer

De slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Zorg ervoor dat het rustig en opgeruimd is en ventileer de kamer zoveel mogelijk. Gebruik zachte kleuren en materialen en maak dat je bed er uitnodigend uitziet. Laat je inspireren in de winkels van Nico van de Nes voor prachtig beddengoed van mooie merken als Vandyck, Essenza, Beddinghouse en Dommelin. En vergeet je bed niet! De voorbeelden in de showroom kunnen allemaal helemaal worden aangepast naar jouw smaak en woonstijl.

Een passend slaapsysteem

Wat is een passend slaapsysteem? Daarvoor ben je bij slaapkenner Nico van de Nes in goede handen! Ervaren slaapadviseurs helpen je door het oerwoud van verschillende soorten boxsprings, ledikanten, foam- en pocketveermatrassen. Samen met jou combineren ze de juiste materialen en technieken die passen bij jouw lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke comfortwensen. In de winkel heb je vele topmerken zoals onder meer Auping, Tempur, Pullman, Avek, NOX, Somnus of OptiSleep.

Makkelijk maken

Gemak dient de mens toch?! Neem dit ook mee in het uitzoeken van jouw nieuwe bed. Want wat dacht je bijvoorbeeld van matrassen die je niet meer hoeft te keren? Of een bed die je heel eenvoudig uit elkaar kunt rijden zodat het opmaken en stofzuigen een stuk makkelijk wordt! Zelfs in hoogte verstelbare bedden behoren tot de mogelijkheid zodat je makkelijker de hoeslakens kunt verwisselen en de instaphoogte kunt aanpassen. Er bestaan zelfs zogeheten slimme bedbodems met een anti-snurk functie!


Ga eens langs in een van de Nico van de Nes winkels in Schagen, Ursem of Broek op Langedijk. Alle winkels zijn ruim en overzichtelijk ingedeeld en de winkel in Schagen is geheel gelijkvloers en dus ook goed bereikbaar in een scootmobiel of rolstoel.