De wethouders Kavita Parbhudayal en Anne Mulder zetten een bord op de plek waar de extra metrohalte zou moeten komen.
De wethouders Kavita Parbhudayal en Anne Mulder zetten een bord op de plek waar de extra metrohalte zou moeten komen. (Foto: VVD Den Haag)

Haagse VVD wil extra metrohalte

De Haagse VVD wil een extra metrohalte bij rotonde Houtkade. De partij heeft onlangs via een campagne-actie aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van Leidschenveen. Volgens de liberalen is die nu onvoldoende. Ze hebben diverse ideeën om die te verbeteren.

De partij deed dit met het plaatsen van een groot bord op de plek waar de  extra metrohalte moet komen: Bij Rotonde Houtkade. Bij Den haag FM gaf kandidaat-raadslid Lotte van Basten Batenburg aan dat de liberalen een betere verbinding willen tussen Leidschenveen/Ypenburg en de rest van Den Haag. "ik kan mij heel goed voorstellen dat - als je woont in Leidschenveen - je Den Haag niet ziet als jouw centrum om naartoe te gaan, maar dat je je meer verbonden voelt met de kleinere steden om Den Haag heen. Mensen in Leidschenveen zijn Hagenaars en we willen ook graag dat ze zich Haags voelen."

Daarnaast wil de Haagse VVD investeren in goede loop-en fietspaden en moet de A12, de snelweg die stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg in tweeën splijt, ondertunneld worden, als het aan de liberalen ligt. Van Basten Batenburg: "Als je daar een deksel op zet kan er bovenop meer groen komen." Ook moet het zorgen voor meer verbinding tussen de wijken aan beide kanten van de snelweg. Ook woningen daar bouwen is voor de partij een optie. "Dat zou wel heel goed zijn om zo fijne, betaalbare woningen te bouwen. Voor Hagenaars."