Opknapbeurt De Thuishaven, tijdens vorige NLdoet.
Opknapbeurt De Thuishaven, tijdens vorige NLdoet. (Foto: Michel Heerkens)

Haagse klussen tijdens NLdoet

Poffertjes bakken of buurttuin opfleuren? Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart steken Haagse inwoners hun handen uit de mouwen. In alle Haagse stadsdelen wordt tijdens NLdoet geklust, ook in Leidschenveen-Ypenburg. Wie helpt mee?

De klussen zijn diver: ga kiplekker het voorjaar in bij Stadsboerderijen Den Haag, werk mee in de Grafische Werkplaats, fleur het Cantateplein op en richt de buurtmoestuin in van Stichting Wijkz, deel flyers uit en ga in gesprek voor Inloophuis Haaglanden, maak Theater Branoul weer aantrekkelijk om publiek te ontvangen, maak de binnenhaven vaarklaar voor De Ooievaart, ga terug naar the fifties bij Cardia Landscheiding en help tasjes maken of interview multiculturele bewoners en vrijwilligers bij Stichting Haagse Vaders, Vadercentrum Adam. Elk jaar zijn er zo'n 200 klussen te doen in onze stad en ze zijn te vinden via www.nldoet.nl.
"NLdoet is een prachtige kans om kennis te maken met de vele mooie vrijwilligersorganisaties in Den Haag en om een steentje bij te dragen. Daarnaast ontmoet u leuke andere vrijwilligers. Ik hoop dat veel inwoners weer een klus gaan oppakken. Als iedereen wat doet, dan verzetten we met z'n allen bergen en helpen we de organisaties enorm. Ik hoop natuurlijk ook dat door NLdoet nog meer inwoners enthousiast worden over het doen van vrijwilligerswerk. We kunnen in Den Haag namelijk niet zonder", aldus wethouder Kavita Parbhudayal.

Kennismaking

Vrijwel elke vereniging of stichting zit te springen om extra doe- of denkkracht. Er zijn altijd projecten die blijven liggen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Deelnemers ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen en zo voelen vrijwilligers dat ze ertoe doen. Voor iedereen is er een klus die bij hen past. Vrijwilligersplatform Den Haag Doet raadt iedereen dan ook aan op 11 en 12 maart mee te klussen of een klus te organiseren.
Belangstellenden kunnen voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een NLdoet activiteit terecht op de website www.denhaagdoet.nl/nldoet. Organisaties die een vraag hebben over NLdoet in Den Haag kunnen een mail sturen aan de helpdesk van PEP Den Haag: helpdesk@pepdenhaag.nl. Hoewel NLdoet een actie is van Oranje Fonds, promoot PEP dit evenement graag, omdat het voor veel mensen een mooie kennismaking is met (nieuw) vrijwilligerswerk. Wie daarna de smaak te pakken heeft, kan een klus kiezen uit de vacaturebank op Den Haag Doet die door PEP wordt gefaciliteerd. Bij de organisatie blijven waar je tijdens NLdoet geklust hebt kan natuurlijk ook, graag zelfs!