Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Olaf Cliteur wint 35e Hein de Vries Schaaktoernooi

Algemeen

WIJK AAN ZEE - Olaf Cliteur wint de 35e editie van het Hein de Vries schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De schaker uit Zandvoort mag zich een jaar lang kampioen van Wijk aan Zee noemen. Hij bleef zijn naaste concurrenten Johan Buis en Berend van Maassen een vol punt voor met 6 uit 7.

Bij de B-ratings was het organiserende Schaakgenootschap Het Paard van Ree goed voor de gedeelde 1e plaats: Bert Kisjes, Will van der Laan en Marc van der Meij (4,5 pt). Bij de C-ratings won zeer verrassend een niet-clubspeler Pieter Meijer uit Meppel (4,5pt). De prijs voor de beste buitenlander ging naar Jimmy Geboers uit België.

Het jaarlijkse toernooi -weer gehouden in café de Zon – werd weer omlijst met optredens van een goochelaar, vele muzikanten en dichters, onder wie Dorothé Rodenburg, Maxim Aafjes en de huidige stadsdichter van Beverwijk Mattijs Reinen. 

De nieuwe eigenaren van café de Zon hadden gezorgd voor een perfecte schakersmaaltijd op de 2e speeldag. Het toernooi kende traditiegetrouw naast een dichtende schaker (Han Kemperink) en een schakende dichter (Jeroen Bakker) ook schakende muzikanten (Serge Heman, Ton Duin).