The Ramblers met Janne Schra en Ronald Douglas.
The Ramblers met Janne Schra en Ronald Douglas. (Foto: Rens Groenendijk)

The Ramblers in Kennemer Theater Beverwijk

Algemeen

BEVERWIJK – Het Kennemer Theater aan het Kerkplein 1 in Beverwijk presenteert op zondag 8 januari om 15.00 uur het feestelijke jubileumconcert van het beroemde eertijdse VARA-radio-orkest The Ramblers met zangeres Janne Schra als speciale gast en zanger Ronald Douglas. Janne Schra won in oktober vorig jaar een Edison voor haar nieuwste album ‘In de Regen’. In 2021 bestond het orkest 95 jaar maar door de corona lock downs moest de tournee een jaar worden uitgesteld.

Voormalig omroeporkest met Ronald Douglas en Janne Schra 

The Ramblers zijn in 1926 opgericht door de pianist Theo Uden Masman, ongeveer tegelijk met de omroepverenigingen van het eerste uur, KRO, VARA, VPRO, NCRV , AVRO en NCRV. Het is het enige nog steeds spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel.

Dit jaar kregen The Ramblers een nieuwe muzikaal en zakelijk leider, de Krommeniese trompettist Loet van der Lee. Hij volgde drummer Cees Kranenburg op die had aangegeven om gezondheidsredenen het orkest te willen verlaten. Maar dat was niet het enige nieuws van The Ramblers. Het orkest had namelijk de zangeres Janne Schra gevraagd om het stralend middelpunt te zijn van de jubileumtournee. Janne heeft een trouw en eigen publiek. De staat van dienst van de zangeres en de muzikale reputatie zijn indrukwekkend, zeker nu daar een prestigieuze Edison is bijgekomen.

Affiniteit

Haar muziek wijkt op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld. Daarmee gaat het publiek tijdens de jubileumtour kennismaken, met daarbij speciaal voor haar geschreven big band-arrangementen. Maar de charmante zangeres en songwriter zal ook bekend Ramblersrepertoire vertolken. Dat Janne daar affiniteit mee heeft bewees ze regelmatig in het TV-programma De Wereld Draait Door o.a. met het liedje van Jaap Valkhoff “Diep in mijn hart”.

Ze begon in 2004 met de formatie Room Eleven die het al gauw bracht tot een top-act op het North Sea Jazz Festival. Maar Janne heeft niet alleen in Nederland veel succes. Zo trok ze ook volle zalen tijdens tournees in Japan, Canada, Zuid-Afrika en China.

Kaarten voor het jubileumconcert kunnen worden besteld via de website kennemertheater.nl/programma, per telefoon 0251-221453 of aan de theaterkassa.

De Jubileum theatertour wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.