De organisatoren Daphne de Vree en Trista van Assema – de Groot.
De organisatoren Daphne de Vree en Trista van Assema – de Groot. (Foto: Aangeleverd)

Ervaringen delen in Mamacafé IJmond

BEVERWIJK/HEEMSKERK - De eerste editie van het vernieuwde Mamacafé IJmond vindt op maandag 9 januari 2023 plaats. Het Mamacafé IJmond is een plek waar moeders (en vaders) van pasgeboren baby’s samenkomen voor het delen van ervaringen en contacten kunnen leggen en kennis kunnen opdoen over verschillende onderwerpen. Dit alles onder het genot van een lekkere kop thee of bakje koffie. 

Iedere editie van het Mamacafé heeft een eigen thema, waarbij aanwezige professionals vragen van ouders beantwoorden en informatie delen over hun vakgebied. Voor de kinderen zijn er speelkleden en speelgoed aanwezig. 

Thema

Op maandag 9 januari start het Mamacafé om 10:00 uur bij Klein Geluk ontbijt & lunch aan de Maerten van Heemskerckstraat 25A het centrum van Heemskerk. Het thema van deze eerste editie is Contact: met elkaar en natuurlijk contact met je kindje. Hester Hillegers is lactatiedeskundige in het Rode Kruis Ziekenhuis. Zij is deze editie aanwezig samen met Daphne de Vree, draagconsulente en kinder- en gezinscoach. In veel andere steden zijn Mamacafés al jaren populair en worden maandelijks druk bezocht.

Eerste editie start in Heemskerk, volgende maand in Beverwijk

Iedere maand vindt er een nieuwe editie van het Mamacafé IJmond plaats, afwisselend in Heemskerk en Beverwijk. Blijf via Facebook of Instagram op de hoogte van de laatste informatie wat betreft actuele data en tijden: @mamacafeijmond

De Bibliotheek IJmond Noord is één van de vaste partners van het Mamacafé IJmond.

Laagdrempelig initiatief

Het is een maatschappelijk en laagdrempelig initiatief, voor moeders en vaders van pasgeboren baby’s maar ook ouders met oudere kinderen zijn welkom.

Het Mamacafé IJmond wordt georganiseerd door Daphne de Vree en Trista van Assema - de Groot. Daphne heeft haar eigen praktijk voor draagconsulten en kinder- en gezinscoaching in Heemskerk. In haar werk staat het geluk van het kind en de ouder-kindrelatie centraal. Naast het ondernemerschap is zij moeder van drie dochters. 

Ervaring

En weet zij uit eigen ervaring in haar vorige woonplaats hoe ondersteunend de contacten vanuit een mamacafé kunnen zijn. Trista is professioneel weddingplanner, moeder van een tweejarige zoon en momenteel in verwachting van een dochter. Tijdens de coronaperiode zocht zij aansluiting bij andere moeders met een pasgeboren baby, maar kon dit niet vinden in haar eigen omgeving. Het Mamacafé IJmond voorziet in deze behoefte.