Sommige kinderen hebben last van faalangst en presteren hierdoor minder goed op school.
Sommige kinderen hebben last van faalangst en presteren hierdoor minder goed op school. (Foto: Pexels)

Faalangsttraining voor kinderen uit gemeente Stede Broec

Algemeen

STEDE BROEC - De gemeente Stede Broec start in januari met een faalangstreductietraining voor kinderen. De training bestaat uit acht bijeenkomsten die worden gehouden van 15:30 - 17:00 uur. De training voor groep 6, 7 en 8 start dinsdag 17 januari en loopt tot en met 14 februari (m.u.v. voorjaarsvakantie). De eigen bijdrage kosten zijn 15,- euro per kind.

Faalangstige kinderen kijken vaak door de kritische ogen van anderen naar zichzelf. We spreken van faalangst als het gaat om angst die hoort bij een prestatie of bij het volbrengen van een taak. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een spreekbeurt, het aanspreken van een onbekende of een sportwedstrijd. Bij sommige kinderen loopt de spanning zo hoog op dat ze hier last van krijgen. 

De spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige kinderen blokkeren, worden stil of gaan situaties helemaal uit de weg. Het kan zijn dat het kind regelmatig hoofdpijn of buikpijn heeft of moeilijk in slaap komt. Het kind heeft vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Aan de hand van verschillende fysieke, mentale en sociale oefeningen leren kinderen om te gaan met spanningen, vaker te ontspannen en positief te denken.

Training

Tijdens de training leren kinderen onder meer het volgende: inzicht in wat faalangst is en wat dit met je doet, spanning herkennen in het lichaam, ontspannings- en ademhalingstechnieken, bewustwording van eigen kwaliteiten, bespreken van gevoelens en gedachtes, een positief denkpatroon aanleren en een krachtige lichaamshouding aannemen.

Aanmelden 

U kunt uw kind inschrijven via het contactformulier op de website van Ons Stede Broec: www.onsstedebroec.nl/contact.

Let op: De faalangstreductietraining van Ons Stede Broec is alleen bedoeld voor kinderen die in de gemeente Stede Broec wonen en die regulier onderwijs volgen.