Sylvia Werst - de verkoper van de Drom - laat de nieuwe titel van de krant zien met daarop een foto van de redacteur; Jordy Gomes. De editie gaat voortaan verder onder de naam 'Nieuwsblad Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.'
Sylvia Werst - de verkoper van de Drom - laat de nieuwe titel van de krant zien met daarop een foto van de redacteur; Jordy Gomes. De editie gaat voortaan verder onder de naam 'Nieuwsblad Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.' (Foto: aangeleverd)

Naamsverandering De Drom: ‘Een vertrouwd gezicht in een nieuw jasje’

Algemeen

SED-GEMEENTEN - Het nieuwe jaar is aangebroken; een mooi moment voor een frisse start. Vanaf nu gaat deze krant verder onder de naam ‘Nieuwsblad Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland’. Hoewel De Drom al jaren geldt als een sterke en bekende naam in de regio Enkhuizen, komt de krant ook uit in de gemeenten Stede Broec en Drechterland. Omdat nagenoeg alle nieuwsbladen van Rodi Media gekoppeld zijn aan de gemeente waarin ze verschijnen, is de keuze gemaakt om De Drom per 1 januari te veranderen naar ‘Nieuwsblad Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.’ 

Door Jordy Gomes

In 2020 nam Rodi Media afscheid van de regionale zondagskranten en koos voor lokale nieuwsbladen op gemeenteniveau. De Drom is daarbij de enige titel die in drie gemeenten - Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED) - verschijnt. Daar is voor gekozen omdat de oplage per gemeente anders te klein wordt. Niels Ackermans, de directeur van Rodi Media: “Het is een bewuste keuze om de SED-volgorde van de gemeenten in de nieuwe kop en titel van de krant te verwerken. Zo wordt dit een vertrouwd gezicht in een nieuw jasje en willen wij op deze manier een sterk nieuwsmerk zijn voor alle drie de gemeenten.”

Wat merken de lezers?

“Feitelijk brengen wij nu al de lokale content van de drie gemeenten”, vervolgt Niels. “Maar door de titelnaam ‘De Drom’ leeft het gevoel alsof het nieuwsblad alleen nieuws brengt uit Enkhuizen. Daarom is de naam gewijzigd. Hetzelfde hebben wij gedaan in Heerhugowaard en Langedijk, na de fusie van beide gemeenten tot Dijk en Waard. En dit is heel succesvol uitgepakt. Een nieuwe naam met de lokale invulling zoals de inwoners gewend zijn. Voor de adverteerders uit de drie gemeenten geldt dat ze met één lokaal nieuwsblad hun hele verzorgingsgebied bereiken.”

Bereikcijfers NMO

De nieuwe naam dekt de lading van wat Rodi wil zijn. “Naast ons online platform rodi.nl en de socials nemen onze lokale nieuwsbladen een zeer prominente rol in bij de nieuwsvoorziening van de inwoners in de Noord-Hollandse gemeenten. Dit is ook terug te zien uit cijfers van het Nationaal Media Onderzoek (NMO) die hun onderzoek 31 oktober publiceerde. Hieruit blijkt onder meer dat maar liefst 74% van de Nederlanders (13+ jaar) wel eens een huis-aan-huiskrant leest.” De belangrijkste conclusies die uit het onderzoek voortkwamen:

Huis-aan-huisbladen worden intensief gelezen (58% leest drie kwart of meer), huis-aan-huiskranten bereiken alle doelgroepen in Nederland, 79% van de lezers is geïnteresseerd in lokale evenementen en activiteiten, 75% in gemeentelijk nieuws en aankondigingen en 68% in lokale cultuur(agenda) en/of lokale sport(uitslagen).

‘Voorvechter van lokale communicatie’

“Als groots voorvechter van lokale communicatie zijn we blij met deze cijfers die onze visie bevestigen en zelfs versterken. Er is veel vraag naar lokale communicatie en met onze huis-aan-huisbladen én websites vullen wij die vraag goed in. Wij blijven ons inzetten om verbindingen te creëren via cross-mediale communicatie. Daarmee laten we de lokale samenleving bloeien.”

Verbinding

Niels sluit af met: “Rodi Media is hét trotse mediabedrijf van de lokale samenleving. Door het creëren en delen van content zorgen wij voor verbinding tussen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. In onze manier van denken en doen, stimuleren wij duurzaamheid en innoveren wij voortdurend. Met deze naamverandering willen wij dat Nieuwsblad Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland wordt gebruikt om inwoners en adverteerders nog beter te informeren en met elkaar te verbinden.”

Informatie

Het lokale nieuws kunt u lezen op de volgende websites: 

www.rodi.nl/stedebroec

www.rodi.nl/enkhuizen 

www.rodi.nl/drechterland

Het nieuwe mailadres voor de redactie is redactie.sed@rodi.nl. Het mailadres van de afdeling sales (verkoop) is veranderd naar nieuwsbladsed@rodi.nl.

De redacteur van de Drom - Jordy Gomes - laat de nieuwe naam zien: Nieuwsblad Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.