Meer dan 50.000 mensen hebben verspreid meegedaan aan de nieuwjaarsduik.
Meer dan 50.000 mensen hebben verspreid meegedaan aan de nieuwjaarsduik. (Foto: aangeleverd)

Gunstig nieuwjaarsduik-weer

REGIO - Naar schatting zijn minstens 52 duizend mensen 2023 begonnen met een sprong in het koude water: op 142 locaties in Nederland en 11 plaatsen overzee vond de 64e editie van de Unox Nieuwjaarsduik plaats. Scheveningen was wederom het decor van de grootste nieuwjaarsduik ter wereld. Daar namen om 12:00 uur zo'n tienduizend mensen een verfrissende duik in de Noordzee.

Meer dan 50.000 deelnemers

Volgens weerman Reinier van den Berg was de temperatuur perfect voor een verfrissende duik in zee, want het was maar liefst 11 graden en soms liet zelfs de zon zich even zien. De Noordzee had een temperatuur van 7 graden. Het evenement is volgens de organisatie veilig verlopen, mede dankzij de inzet van tientallen vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade.

Wereldwijd

In Nederland deden ruim 44 duizend mensen mee aan één van de 153 door Unox ondersteunde nieuwjaarsduiken. Elf, in onder andere Abu Dabi, Denemarken, Italië, Aruba, de Azoren en Hong Kong trokken ruim 7.000 deelnemers. Uit onderzoek blijkt dat ruim 2 miljoen Nederlanders al eens hebben meegedaan aan de nieuwjaarsduik. Nog eens 3 miljoen mensen zijn van plan om ooit nog nog eens de ‘sprong' te wagen.