Sfeerimpressie Zuiderzeelicht.
Sfeerimpressie Zuiderzeelicht. (Foto: Floris Heuer)

Laatste kans Zuiderzeelicht

ENKHUIZEN - Bezoekers weten het winterevenement in het Zuiderzeemuseum goed te vinden. Op 2 januari werd naar schatting de tienduizendste bezoeker ontvangen.

Nog te bezoeken tot en met 8 januari

De wandeling duurt circa een uur. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17:30 en 20:30 uur. Reserveer dus snel een online ticket via de website, ook met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart. Geniet vooraf, tijdens of na afloop van de wandeling van een warme apfelstrudel met koffie of thee, een dampende kop erwtensoep of één van de winterse stampotten (ook vegetarisch). 

Waarderen

Sectorhoofd Publiekszaken, Paulien van Tillo, is blij met de bezoekersaantallen en positieve reacties: "Het is fantastisch dat het publiek de bijzondere manier waarop wij dit waargebeurde Zuiderzeeverhaal presenteren zo weet te waarderen. We zien dat het aantal boekingen, onder andere door mond tot mondreclame en social media, snel toeneemt, waardoor we op een aantal dagen zelfs bijna uitverkocht raakten." 

'Een mooie belevenis'

Ook bezoekers zijn enthousiast: "Het was weer een mooie belevenis. Het verhaal is mooi uitgebeeld en verteld. Een echte aanrader", is één van de reacties op Facebook. De tickets voor het evenement dienen op voorhand online geboekt te worden. De vroege tijdsloten raken het eerst uitverkocht. Veel bezoekers maken er met familie of vrienden een avond uit van.


Meer info: www.zuiderzeemuseum.nl.