Samen schaken is ontzettend leuk.
Samen schaken is ontzettend leuk. (Foto: Kennemer Combinatie)

Leer schaken met HaarlemSchaakt

Algemeen

HAARLEM - De start van het nieuwe jaar markeert een mooi moment om iets nieuws te proberen. Natuurlijk kan het nooit kwaad om meer te gaan sporten. Maar dit jaar heb je de mogelijkheid om naast je lichaam ook je hersens extra uit te dagen. Vanaf 13 januari organiseert Kennemer Combinatie namelijk HaarlemSchaakt. In deze cursus voor volwassenen leer je in zes weken de regel en de belangrijkste basisprincipes van het schaakspel. Na afloop kun je aansluitend meteen meedoen aan je eerste schaaktoernooi.

Ook Haarlemmers met schaakervaring kunnen terecht bij HaarlemSchaakt. Naast de module ‘Schaken leren’ wordt namelijk ook ‘Beter schaken’ aangeboden. Hierin komen thema’s als stukkenactiviteit, aanvalsmotieven en tactiek aan bod. Wil je eindelijk eens winnen van je buurman of (klein)kind? Dan is dit je kans!

De trainingen van HaarlemSchaakt wordt gegeven door Internationaal Meester Jop Delemarre. De serie bestaat uit zes lessen van 1,5 uur die tussen 13 januari en 17 februari op vrijdagavond worden gegeven. De lessen beginnen telkens om 20:15 uur in Wijkcentrum ‘t Trionk. Meer informatie is te vinden op de website www.HaarlemSchaakt.nl.