Honderden doken weer de zee in met de 63ste Nieuwjaarsduik Zandvoort.
Honderden doken weer de zee in met de 63ste Nieuwjaarsduik Zandvoort. (Foto: Hans van den Haak)
VIDEO

Nieuwjaarsduik Zandvoort 2023

Algemeen

ZANDVOORT - Het was 1 januari 2023 een buitenkansje voor mensen die altijd al de Nieuwjaarsduik wilden doen maar niet tegen ijzige kou kunnen. Met een temperatuur van rond de 14 graden kan deze 63ste editie Nieuwjaarsduik Zandvoort als een van de warmste de boeken in. 

Toch voelde het kouder aan dan de thermometer aangaf, gezien de harde wind die er langs de kust waaide. Het zeewater was net als de meeste jaren rond de 7 graden. Koud dus. 

Vanaf het middaguur was er al entertainment voor de deelnemers en de toeschouwers. Muziek, optredens, het was een en al gezelligheid. Door de wind was de muziek ook in het dorp te horen. Zoals gebruikelijk werd de warming-up rond 13.45 uur aangekondigd. 

Om 14.00 uur, sommigen hun horloge stond iets verkeerd afgesteld want zij gingen al eerder het water in, rende het grootste gedeelte het water in. Honderden mensen van jong tot oud trotseerden de wind en de 7 graden zee. De echte bikkels gingen kopje onder, maar de meesten renden er tot hun middel in.

Goede doel

De Nieuwjaarsduik Zandvoort verbindt zich altijd aan een goed doel wat dit jaar het lokale Ontmoetingscentrum De Zandstroom is. Mensen met een ‘haperend brein’ kunnen elkaar hier ontmoeten tijdens laagdrempelige bijeenkomsten.